Άγιος Ανδρέας: Οι… «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» πληρώνουν και πάλι το βαρύτερο τίμημα!

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Πλέον μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Αυτά που προηγήθηκαν του εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την φασίζουσα συμπεριφορά εναντίον της Εκκλησίας, που ακολουθείται μεθοδικά από την κυβερνητική παρέα της «Αριστείας» και τον… αδιάβαστο Υπουργό Προ. Πο., που με τη συμπεριφορά του συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης φροντίζει να μας υπενθυμίζει με όλους τους τρόπους, πως για όλους τους περιορισμούς, τις καταπατήσεις δικαιωμάτων, τα lockdowns, την άγρια κρατική καταστολή, τον οικονομικό μαρασμό, την ασφυκτική ψυχολογική πίεση που δέχεται η κοινωνία, υπάρχουν αυτοί που μονίμως πληρώνουν τον λογαριασμό (ο απλός λαός) και αυτοί που είναι υπεράνω κριτικής, πολύ απλά διότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της απολυταρχικής ατζέντας της κυβέρνησης.

Πριν ασχοληθούμε με την εορτή του Αγίου Ανδρέα, αξίζει να θυμηθούμε πως λίγες μέρες πριν, ο Υπουργός δήλωνε πως: «Οι 5.000 άνθρωποι (σ.σ. αστυνομικοί) που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους» και έτσι  -μέσα σε λίγες λέξεις- συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος του εμπαιγμού που υφίσταται ο Έλληνας πολίτης στις μέρες μας.

Ο Υπουργός λοιπόν, υποστήριξε πως οι αστυνομικοί ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον, ενώ δημοσιεύτηκαν δεκάδες φωτογραφίες που έδειχναν ακριβώς το αντίθετο. Συνωστισμένες αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους της Αθήνας.

Διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις για να σιγουρευτείς πως διάβασες καλά, ότι ένας Υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε δημόσια πως ο ιός δεν μεταδίδεται στην ατμόσφαιρα και αυτόματα αναρωτιέσαι μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας πολιτικός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Πρώτα επικαλείται ως επιχείρημα ότι οι όλοι οι αστυνομικοί φορούσαν μάσκα (άρα είχαν προστασία από τον ιό) και μετά λέει πως ο ιός δεν μεταδίδεται στην ατμόσφαιρα (άρα δεν χρειάζεται προστασία με μάσκες).

Το πνεύμα του Εδεσσαϊκού ξαναχτυπά.

Αφού ο ιός δεν μεταδίδεται στους εξωτερικούς χώρους, τότε για ποιον λόγο η κυβέρνηση έχει υποχρεώσει τους Έλληνες πολίτες να φορούν μάσκα παντού; Γιατί πληρώνουν βαρύτατα πρόστιμα για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους; Γιατί εξαναγκάστηκαν χιλιάδες ηλικιωμένοι το καλοκαίρι να ασφυκτιούν με ένα κομμάτι πανί στο στόμα τους; Γιατί υποστήκαμε χιλιάδες ώρες τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ που παρουσίαζαν το θέμα της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ως ζήτημα ζωής και θανάτου;

Για να έρθει σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης και να μας πει πως ο ιός δεν μεταδίδεται στην ατμόσφαιρα; Τι… «ψεκασμένη» άποψη είναι αυτή; Γιατί δεν αντιμετωπίστηκε ως θεωρία συνωμοσίας; Ο κ. Μητσοτάκης τι έχει να πει για την «ατομική ευθύνη» των δηλώσεων του Υπουργού του; Η επιστημονική επιτροπή γιατί δεν επενέβη για να ζητήσει από τον Υπουργό να ανακαλέσει αυτήν την επικίνδυνη και αντιεπιστημονική δήλωση; Μόνο για τις… «επόμενες εβδομάδες που θα είναι κρίσιμες» έχουν θέση;

Ή μήπως ο κ. Γώγος έλεγε την πικρή αλήθεια όταν αποκάλυπτε πως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους έχει κυρίως… συμβολική σημασία;

Και αφού έχεις παρακολουθήσει όλα τα ήξεις αφήξεις του κ. Χρυσοχοΐδη, που… γιορτάζει τις μέρες Δημοκρατίας αλλά ρίχνει και μερικούς τόνους δημοκρατικά χημικά την ίδια μέρα, που απαγορεύει τις πορείες αλλά… επιτρέπει τις πολιτικές εκδηλώσεις, που τιμά το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα αντιπολίτευσης, αλλά ξαφνικά προκύπτει Εισαγγελική έρευνα κατά Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, έρχεται και η αντιμετώπιση του προς τους χριστιανούς, για την εορτή του Αγίου Ανδρέα.

Πήγε στην Πάτρα, ζήτησε 100% συμμόρφωση και αλληλεγγύη, απαγόρευσε με συνοπτικές διαδικασίες την συμμετοχή κόσμου στην γιορτή του Πολιούχου ακόμα και για προσκύνηση κατά μόνας και αποχώρησε:

«Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια, αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι. Χωρίς επισκέψεις χωρίς συναναστροφές. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, σύμπνοια, αλληλεγγύη. Όχι 99.9 αλλά 100. Γιατί και ένας και δύο και οι λίγοι μπορούν να μολύνουν πολλούς, να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμό που δεν αντέχουν».

Να λοιπόν που οι χριστιανοί αντιμετωπίζονται και πάλι ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως τα πιο βολικά «θύματα» της απολυταρχίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, μπόρεσε (με υποκριτική ανοχή) να δικαιολογήσει πολιτικές εκδηλώσεις που (ορθώς) έγιναν με πιστή τήρηση των μέτρων, αλλά δεν μπόρεσε να διανοηθεί τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας με εφαρμογή των ίδιων ακριβώς μέτρων από πιστούς που απλώς θα τιμούσαν τον Άγιο της πόλης τους.

Μπόρεσε να είναι σίγουρος για τις αποστάσεις και την ασφάλεια 6.000 αστυνομικών, αλλά για έναν… περίεργο λόγο, έχασε την εμπιστοσύνη του στους πολίτες που απλώς θέλουν να εξασκήσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους, στα πλαίσια της θρησκευτικής ελευθερίας.

Μάλιστα δεν δέχθηκε προσκύνηση ούτε κατά μόνας. Ούτε καν σε εξωτερικό χώρο και με αποστάσεις. Ούτε έξω, εκεί που σύμφωνα με τον ίδιο «δεν μεταδίδεται ο ιός»…

Δύο ταχύτητες λοιπόν.

Οι τράπεζες, τα super markets, τα φρακαρισμένα ΜΜΜ, οι 6.000… ειρηνιστές του Πολυτεχνείου, όλα αυτά κρίνονται σημαντικότερα και υπεράνω κριτικής και κορονοϊού, από την κυβέρνηση. Σε όλα αυτά δεν μπορούν «οι λίγοι να μολύνουν πολλούς», αλλά στις θρησκευτικές εορτές είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως αυτό θα γίνει. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αυτές οι θλιβερές εικόνες με τον υπέρλαμπρο ναό της Πάτρας να είναι οριοθετημένος με ταινίες σήμανσης και περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις, φανερώνουν το μέγεθος του ξεπεσμού της κυβέρνησης. Μία κυβέρνηση που σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιεί ως πανάκεια τα μέτρα προφύλαξης και σε άλλες απλά επικαλείται την… συμμόρφωση στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…

ΠΗΓΗ