Ειδικοί ανησυχούν για την ασφάλεια των εμβολίων!

Aκολουθεί παρακάτω επισυναπτόμενη μελέτη  που εκπόνησε ερευνητική ομάδα του Ομ. Καθηγητή Ιατρικής κ. Ι. Κουντουρά για τα εμβόλια έναντι του covid-19. Στην εν λόγω μελέτη, αναζητήθηκαν και καταγράφηκαν, με βάση τη μεθοδολογία της έρευνας, δεδομένα από τη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με τα εμβόλια τα οποία αναπτύχθηκαν σε εξαιρετικά συμπιεσμένο χρόνο με στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (Covid-19 ή SARS-CoV-2), συμπεριλαμβανομένων των νέας τεχνολογίας εμβολίων mRNA.

Ο σκοπός εκπόνησης αυτής της μελέτης, σύμφωνα με τους επτά επιστήμονες: «Η παρούσα ανασκόπηση, με βάση τα υφιστάμενα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τα αναδυόμενα ερωτήματα σχετικά με τα εμβόλια έναντι του COVID-19, στοχεύει να διεγείρει το ενδιαφέρον των κλινικών και εργαστηριακών επιστημόνων στην ανεύρεση κατά το δυνατόν μιας βέλτιστης στρατηγικής προσέγγισης σε ατομικό και ευρύτερο επίπεδο έναντι αυτής της καινοφανούς πανδημίας».

Η εν λόγω μελέτη έχει ήδη δημοσιευθεί στο αγγλόφωνο ιατρικό περιοδικό «Medicina» του Ελβετικού εκδοτικού Οίκου MDPI (PubMed indexed) με συμμετοχή 21 συγγραφέων  και η ελληνική εκδοχή της, εμπλουτισμένη με νεότερα στοιχεία, υποβλήθηκε σε ελληνικό ιατρικό περιοδικό για κοινοποίηση στο εγχώριο επιστημονικό και μη κοινό.

COVID-19-greek-ΑΠ-edit-COVID-19-_-Εγγυάται-ο-εμβολιασμός-τη-θεμελιώδη-αρχή-του-Ιπποκράτη-περί-ωφελέειν-ή-μη-βλάπτειν_
[ COVID-19 _ Εγγυάται ο εμβολιασμός τη θεμελιώδη αρχή του Ιπποκράτη περί “ωφελέειν ή μη βλάπτειν”_”]