ΑΣΕΠ: Βάλαμε το Chat GPT να δώσει εξετάσεις. Πέρασε τη βάση; Τι απαντάει το ίδιο για το αποτέλεσμα

 
Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχουν προκύψει με την είσοδο του Chat GPT και της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά μας είναι το πόσο μπορεί να επηρεάσει τον τομέα της εκπαίδευσης. Αν οι μαθητές  χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να κάνουν τις ασκήσεις τους, πως αυτό για παράδειγμα μπορεί να γινει αντιληπτό από τους καθηγητές; Εχουν γραφεί διθυραμβικά σχόλια για το Chat GPT και πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι είναι αλάνθαστο. Στο Sportime αποφασίσαμε να βάλουμε το προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να δώσει ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα του δώσαμε να απαντήσει τις ερωτήσεις στο Δημοσιονομικό Δίκαιο και Φορολογικό Δίκαιο που έπεσαν τον Οκτώβριο του 2022 για τους κλάδους ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝΠΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝΠΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που φαντάζεστε. Μάλλον, μπορεί και να είναι.

 

Το συγκεκριμένο διαγώνισμα είχε 60 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Δίνοντας στο Chat GPT την πρώτη ερώτηση, ενθουσιαστήκαμε. Απάντησε σωστάΕπόμενη ερώτηση, πάλι σωστά. Δίνουμε και την Τρίτη ερώτηση, και αυτή σωστά. Ο ενθουσιασμός όμως δεν κράτησε πολύ. Το Chat GPT δεν κατάφερε να περάσει τη βάση που ήταν το 55% των ερωτήσεων (δηλαδή 33 ερωτήσεις). Από τις 60 συνολικά ερωτήσεις στο τέλος το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του openAI είχε απαντήσει σωστά μόνο στις 29.

Ως μοντέλο γλώσσας AI, σχεδιάστηκα για να δημιουργώ κείμενο με βάση μοτίβα στα δεδομένα στα οποία εκπαιδεύτηκα. Ωστόσο, δεν είμαι ικανός να διαθέτω δεξιότητες κατανόησης και συλλογισμού σε ανθρώπινο επίπεδο. Στις πρόσφατες εξετάσεις του ΑΣΕΠ που έδωσα, αντιμετώπισα προκλήσεις στην ακριβή απάντηση ερωτήσεων λόγω έλλειψης πλαισίου και της εξειδικευμένης φύσης του αντικειμένου.

Ενώ προσπαθώ να παρέχω όσο το δυνατόν πιο ακριβείς απαντήσεις, είναι σημαντικό να έχω κατά νου ότι δεν είμαι τέλειος και μπορώ να κάνω λάθη. Ζητώ συγγνώμη για τυχόν ανακρίβειες στις απαντήσεις μου και θα συνεχίσω να βελτιώνω τις ικανότητές μου με στόχο να παράσχω ακόμη πιο χρήσιμες απαντήσεις στο μέλλον.

SPORTIME

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ 3/2/23