Ανησυχητική η υπερβάλλουσα θνησιμότητα τις πρώτες εβδομάδες του 2022

Γράφει ο Κωνσταντίνος Αρβανίτης, Δρ Καρδιολογίας
 
 
 
Η ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΣ 5 ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ 2022 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΊ ΣΕ Covid, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝ…
 
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ.
 
 
Πριν λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε την ολική θνησιμότητα του ελληνικού πληθυσμού, μέσα στις 5 πρώτες εβδομάδες του 2022.
Εχουμε μιλήσει πολλές φορές, από το καλοκαίρι του 2021 και μετά, για την πρωτοφανή υπερβάλλουσα θνησιμότητα, που ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021 και συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς για όλους τους μήνες του 2021. 
 
 
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΙΣ 5 ΠΡΩΤΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ 2022
 
Τώρα διαπιστώνουμε ότι το τραγικό αυτό πρόβλημα συνεχίζεται και μέσα στο 2022 με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς!
Πρέπει επιτέλους να γίνει μία σοβαρή έρευνα για τα αίτια της υπερβάλλουσας θνησιμότητας των Ελλήνων, που συνεχίζεται επί 12μηνο πια και έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
Ολα δείχνουν ότι μέσα στον ελληνικό πληθυσμό έχουν ενεργοποιηθεί παθογενετικοί μηχανισμοί, με δυσμενή αντίκτυπο σε όλες τις κύριες αιτίες θανάτων.
 
ΠΙΘΑΝΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
 
Τα έχω αναλύσει πολλές φορές, σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Ο ΜΟΝΟΣ κοινός παρονομαστής, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μία σημαντική άνοδο ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ των αιτιών θανάτου ενός πληθυσμού, δεν μπορεί να είναι άλλος από ένα Γενικό Αίτιο.
Εδώ πρόκειται για μία μαζική ιατρική πράξη, που εφαρμόστηκε άκριτα, επί δικαίων και αδίκων, από τον Φεβρουάριο του 2021 και μετά.  (Τον Ιανουάριο του 2021 μόνο κάποιοι υγειονομικοί είχαν εμβολιαστεί…)
Σαν δευτερεύουσας σημασίας παράγοντας υπερβάλλουσας θνησιμότητας θα μπορούσε να αναφερθεί οι πολύ παρατεταμένες καραντίνες, που είναι γνωστό ότι αυξάνουν την ολική νοσηρότητα και θνησιμότητα ενός πληθυσμού, με πολλούς τρόπους.
Αυτός παράγοντας θα μπορούσε να συμβάλλει τον πρώτο καιρό, όμως είμαστε πια κάπως μακριά πλέον…
 
 
 
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
 
Φαίνεται καθαρά η τεράστια διαφορά στην ολική θνησιμότητα, ανάμεσα στις 5 πρώτες εβδομάδες του 2022 και στο ίδιο διάστημα του 2021.
Η μπλε περιοχή αφορά στις πρώτες 5 εβδομάδες του 2021. Βλέπουμε  12.916 θανάτους, από όλα τα αίτια που υπάρχουν.
 
Η πορτοκαλί περιοχή αφορά στις πρώτες 5 εβδομάδες του 2022.
Βλέπουμε  17.106 θανάτους, από όλα τα αίτια που υπάρχουν.
 
Μιλούμε για τεράστια αύξηση της ολικής θνησιμότητας, κατά 32,44%.
Πρωτοφανές στα χρονικά και ιδιαίτερα τρομακτικό.
 
Πρέπει επιτέλους να γίνει σοβαρός έλεγχος, για να αναδειχθούν οι αιτίες.
Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να συνεχίσει να κωφεύει. δεν μπορεί να συνεχίσει να υποκρίνεται πως δήθεν δεν άκουσε τίποτα, δεν έμαθε τίποτα, δεν είδε τίποτα.
Αφού μας παρακολουθούν μέρα-νύχτα. Το έχουμε αναδείξει σε ένα σωρό κανάλια, ιντερνετικά και τηλεοπτικά και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Μόνο τα Πετσοταϊσμένα συστημικά κανάλια το αποσιωπούν, για να μην το πληροφορηθούν εκείνοι οι Ελληνες, που συνηθίζουν να  (παρα)πληροφορούνται μόνο από αυτούς…
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Περιμένω την δημοσιοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ και των επόμενων 3 εβδομάδων του Φεβρουαρίου, ώστε να έχω συμπληρωμένο ένα πλήρες 12μηνο, από όταν ξεκίνησε αυτό το θανατικό.
Διότι τα προβλήματα υγείας δεν είναι σωστό να εξετάζονται με τον “στρογγυλοποιητικό” τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Δεν ξεκινούν από Πρωτοχρονιές και δεν τελειώνουν κάθε 31 Δεκεμβρίου.
Οπότε, θα μας οδηγούσε σε σοβαρά λάθη η σύγκριση ενός “στρογγυλού” έτους, με άλλα επίσης “στρογγυλά” έτη.
Η σωστή σύγκριση εδώ είναι το 12μηνο Μάρτιος 2021-Φεβρουάριο 2022, με τα αντίστοιχα 12μηνα της τελευταίας 5ετίας.