Άκης Σκέρτσος: Υπόσχεται «κανονικότητα» και «διευκολύνσεις» στους εμβολιασμένους, την ίδια ώρα που ο ΠΟΥ και το Ισραήλ ανατρέπουν τα πάντα!

Ελευθέριος Ανδρώνης

Άκης Σκέρτσος: Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να επιστρατεύει επιχειρήματα ωμού ψυχολογικού εκβιασμού προς τους πολίτες, μη σεβόμενη την προαιρετικότητα μιας ιατρικής πράξης και όντας ανίκανη να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον λαό, καταφθάνουν συνεχώς ειδήσεις από το εξωτερικό που αποδεικνύουν το μέγεθος του εμπαιγμού, όταν μιλούν για τις περιβόητες «διευκολύνσεις».

Ενώ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, σε ένα… ρεσιτάλ ομόνοιας και λαϊκής ενότητας δήλωσε ότι: «Το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική», ενώ στους ανεμβολίαστους θα «περιορίζονται οι δυνατότητες που έχουν ως ελεύθεροι πολίτες», μια φρέσκια εισήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας ήρθε να ταράξει τα νερά, και να χαλάσει αυτή την απολυταρχική μανέστρα.

Ο ΠΟΥ εισηγήθηκε λοιπόν να επανέλθει η υποχρεωτική μασκοφορία παντού, ΚΑΙ για τους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, ακόμα και στις χώρες που την έχουν καταργήσει, όπως η Ελλάδα. Ο λόγος που επικαλείται; Το νέο πολύ μολυσματικό στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 «Δέλτα» που διασπείρεται γρήγορα ανά τον κόσμο.

Και κάπου σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο κ. Σκέρτσος, αποθεώνοντας ακόμα τα εμβόλια, για τα οποία υπάρχει σημαντική πιθανότητα να αποδειχθούν αναποτελεσματικά προς τις μεταλλάξεις, απευθύνεται προς τον ελληνικό λαό, λέγοντας πως: «οι πολίτες, εφόσον εμβολιάζονται, επανέρχονται στην κανονικότητα και τα δικαιώματα που όλοι έχουμε στερηθεί τους προηγούμενους 15 μήνες».

 
 
Ποια δικαιώματα; Ποια κανονικότητα; Ποια ελευθερία;

Δηλαδή, ΚΑΙ διχάζουν τη χώρα προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ρατσιστική κοινωνία δύο ταχυτήτων, ΚΑΙ εκβιάζουν τον κόσμο τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, ενώ το παγκόσμιο σκηνικό τους διαψεύδει συνεχώς;

Προς τι τόση βιασύνη να «μοιράσουν» ψευτοδικαιώματα, σαν κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις, ενώ ξέρουν πολύ καλά πως ο ιός είναι απρόβλεπτος και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά;

Στο Ισραήλ, μια χώρα που έχει εμβολιάσει πλήρως το 65% του συνολικού πληθυσμού της, το νέο στέλεχος προσβάλλει ταχύτατα και τους εμβολιασμένους ανθρώπους. Από τα νέα κρούσματα, περίπου το 50% που προσβλήθηκαν με το νέο στέλεχος, ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στη Βρετανία.

Ο κ. Σκέρτσος έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο, την πραγματική πλευρά του κοινωνικού εκτρώματος που προσπαθούν να δομήσουν, με πρόσχημα την προστασία από τον κορονοϊό:

«Όποιος θέλει να έχει και πελάτες που δεν είναι εμβολιασμένοι, θα υφίσταται πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή περιορισμένη πληρότητα, υποχρέωση για τεστ, μάσκες κ.λ.π. Δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να επιλέξουν ένα πιο χαλαρό υγειονομικό πρωτόκολλο ή όχι»

Και με ποιο δικαίωμα ακριβώς θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επαγγελματία της εστίασης ή αλλού, να ελέγχει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κάθε πολίτη; Καταλαβαίνουμε τι λέμε;

Ωμή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «με τον νόμο»;

Ανακοινώνουν μια εξωφρενική απόφαση που κυριολεκτικά θα κατακρεουργήσει τη κοινωνική συνοχή της χώρας, και απλά πετούν το μπαλάκι αυτού του αίσχους στους μαγαζάτορες; Δηλαδή για την ανικανότητα και τους διεστραμμένους χειρισμούς της κυβέρνησης, θα πληρώσουν τη νύφη οι εστιάτορες και λοιποί επαγγελματίες;

Στα ίδια μήκη κύματος και ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρo θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες»

Και αναρωτιέται κανείς:

Έτσι σκοπεύουν να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί;

Με τα νέα δεδομένα που έχουμε, προς τι αυτή η – πραγματικά ανατριχιαστική – επιχειρηματολογία; Και για ποιο συμφέρον των επιχειρηματιών μιλά, κλείνοντας τους το μάτι;

Αφού -όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση του Ισραήλ- το νέο στέλεχος «Δ» αφορά ΚΑΙ τους εμβολιασμένους, σε ένα εστιατόριο ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους ΔΕΝ θα γίνονται τεστ στους πελάτες, ούτε θα είναι αναγκασμένοι να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις (σύμφωνα με τον κ Σκέρτσο).

Άρα, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, αν συνεκτιμήσουμε τα λεγόμενα Σκέρτσου και Γεωργιάδη, μέσα στα εστιατόρια εμβολιασμένων θα γίνεται κανονικότατη υπερμετάδοση του στελέχους Δ, και μάλιστα χωρίς κανέναν έλεγχο, πάντα στα πλαίσια των… διευκολύνσεων.

Στο μαγαζί του επιχειρηματία που δέχεται ανεμβολίαστους, αν βρεθεί ένα κρούσμα «θα πρέπει να κλείσει» και στο μαγαζί των εμβολιασμένων, ο επιχειρηματίας θα αφήνει ανεμπόδιστη τη μετάδοση του «Δ», πάντα «προς το συμφέρον» του…

Και τα «προνόμια» συνεχίζονται…

SPORTIME