Υπουργός Επικρατείας: «Έγιναν πολύ μεγάλες παραχωρήσεις σε σχέση με ζητήματα που έχουν να κάνουν και με τη δογματική ακεραιότητα της Εκκλησίας και της πίστης»

Στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra” μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για τις σχέσεις με την Εκκλησία και διαβεβαίωσε πως «θα υπάρξει ισόρροπο μείγμα εκ μέρους της πολιτείας, και στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που υπάρχουν με την Εκκλησία».

«Αντιλαμβάνομαι ότι έγιναν πολύ μεγάλες παραχωρήσεις σε σχέση με ζητήματα που έχουν να κάνουν και με τη δογματική ακεραιότητα της Εκκλησίας και της πίστης, ιδιαιτέρως θέλω να επισημάνω τη συγκυρία του Πάσχα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ορθόδοξη στιγμή. Άρα, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό ήταν να υπάρχει αυτού του τύπου η αυτοπειθαρχία, θέλω γνήσια να εξάρω τη συμμετοχή της Εκκλησίας και του Μακαριωτάτου στο ζήτημα», ανέφερε με έμφαση ο υπουργός.

Επί του πρακτέου, επιβεβαίωσε ότι, «πράγματι, με το πρώτο κύμα, με το πρώτο άνοιγμα, θα έχουμε τις εκκλησίες ανοικτές για το κοινό, για ατομική λατρεία, θα μπορεί ο καθένας να επισκέπτεται την εκκλησία με τους όρους που θα προβλέπονται για τη αποφυγή συγχρωτισμού για ατομική λατρεία. Σε μια δεύτερη φάση που δεν θα είναι ιδιαίτερα αργότερα, θα έχουμε τη διενέργεια των κυριακάτικων Λειτουργιών, οι οποίες θα γίνονται με την παρουσία των πιστών. Βεβαίως θα υπάρχουν όρια και κανόνες, έτσι ώστε να μην υπάρχει και πολύ κοντινή συναναστροφή εντός των ναών και βεβαίως να μην υπερβαίνουμε κάποια ανώτατα όρια συμμετοχής πιστών, που θα δημιουργούσαν συνθήκες νέας εξάπλωσης και υποτροπής του ιού» είπε διευκρινιστικά, και έκλεισε με τη διαβεβαίωση πως «θα υπάρξει ισόρροπο μείγμα εκ μέρους της Πολιτείας και στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που υπάρχουν με την Εκκλησία, για το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις κυριακάτικες Λειτουργίες τους».

ΠΗΓΗ