Πατριαρχείο Ρουμανίας: ”Δεν μπορεί η Ευρώπη να μας υποδείξει πως θα λειτουργούν οι Ναοί”

Μετάφραση: Romfea.gr


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας Βασίλειος Μπασέσκου, εξέφρασε κατηγορηματικά τις θέσεις της Εκκλησίας της Ρουμανίας, για τη λειτουργία των Ιερών Ναών εν όψει του αγίου Δωδεκαημέρου.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Βασιλείου Μπασέσκου στάθηκε, η υπόδειξη της ΕΕ προς την κυβέρνηση της Ρουμανίας, για την λειτουργία των Ιερών Ναών.

“Δεν μπορεί καμμία ΕΕ πλέον, να μας υποδείξει, πως θα λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί. Συντασσόμαστε με τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, σποστάσεις κλπ), αλλά επ’ ουδενί θα κλείσουν οι Ιεροί Ναοί της Ρουμανίας στο εξής” τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μπασέσκου πρόσθεσε: “Δεν μπορεί να λειτουργούν τεράστια πολυκαταστήματα, υπεραγορές με χιλιάδες εργαζόμενους και πελάτες και να ισχύουν τα μέτρα με αυστηρότητα μάλιστα, για τους ευσεβείς εκκλησιαζομένους χριστιανούς, που ήταν οι πλέον υπάκουοι και τηρητές των μέτρων κατά της πανδημίας”.

“Είναι αδιανόητο, να μας υποδεικνύουν την αθεολόγητη και αντιεκκλησιαστική «συμμετοχή» των πιστών στη Θεία Λειτουργία μέσω τηλοψίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης” υπογράμμισε ο κ. Μπασέσκου.

Κλείνοντας ο εκπρόσωπος τύπου της Εκκλησίας της Ρουμανίας κατέστησε σαφές ότι, οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά με τη συμμετοχή των πιστών και με τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: Basilica.ro

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ