Η επιστολή παραίτησης του επιστήμονα Thomas Aigner, απο την Ακαδημία Επιστημών του Μάιντς

Προς τον Πρόεδρο της Academy of Sciences and Literature in Mainz Prof. Dr. Reiner Anderl

Υπ όψιν του Καθηγητή Dr. Burkhard Hillebrands Vice President, Mathematical-Natural Scientific Class

Μέλη της Mathematical and Scientific Class of the Academy of Sciences Mainz

Καθηγητής Dr. Gerald Haug Πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με τη μεγαλύτερη έκπληξη, με βαθιά ανησυχία, ακόμη και με απορία, έχω σημειώσει την “7η ad hoc δήλωση” της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Leopoldina της 8ης Δεκεμβρίου 2020.

Κατά την άποψή μου, αυτό το έγγραφο δεν αξίζει μια ειλικρινή, εξισορροπητική κριτική επιστήμη προσανατολισμένη προς την υπηρεσία και την ευημερία των ανθρώπων.

Δεν έχω ιατρική εμπειρία. Ωστόσο, ως επιστήμονας που δεν δεσμεύομαι παρά μόνο από την καθαρή αλήθεια, παίρνω την ελευθερία να μιλήσω. Ανησυχώ πολύ έντονα από πολλά σημεία:

  1. Στις 11/27/2020, μια ομάδα 22 διεθνώς φημισμένων εμπειρογνωμόνων υπέβαλε την ακόλουθη γνωμοδότηση εμπειρογνωμόνων σχετικά με τη δοκιμή PCR, τον άξονα της ”πανδημίας”, για το περιοδικό Eurosurveillance:

“Η εξωτερική αξιολόγηση από ομοτίμους της δοκιμής RTPCR για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 αποκαλύπτει 10 μεγάλες επιστημονικές ατέλειες σε μοριακό και μεθοδολογικό επίπεδο: συνέπειες για ψευδώς θετικά αποτελέσματα.” Απόσπασμα: “Αυτό αμφισβητεί ιδιαίτερα την επιστημονική εγκυρότητα του τεστ”. Επιπλέον, η σοβαρή παρατήρηση: «Αναφέρονται σοβαρές συγκρούσεις συμφερόντων των συγγραφέων».

(https://cormandrostenreview.com/report/?fbclid=IwAR2CQxPzDZJmH52mwsQj9aer6AZt5 c6Fo_YWjHQdBtB6PxVa1jGzdSo7ApI).

Μετάφραση

  1. Το τεστ PCR είναι η βάση της αιτιολόγησης για την κήρυξη ”πανδημίας”, και το RKI, οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τα θετικά αποτελέσματα των δοκιμών καθημερινά ως τις ”νέες μολύνσεις”. Σύμφωνα με τους 22 ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, το τεστ περιέχει “αρκετές επιστημονικές ανεπάρκειες, λάθη και ελαττώματα”.Αναφέρεται σαφώς: “η δοκιμή (είναι) ακατάλληλη ως ένα ειδικό διαγνωστικό εργαλείο για τον εντοπισμό του ιού SARS-CoV-2 και για να συνάγει συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία μιας λοίμωξης”.

Δεν είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα, το οποίο θα έπρεπε πραγματικά να τινάξει ολόκληρη την ”πανδημία”; Για μένα δεν είναι κατανοητό γιατί ούτε η Leopoldina, ούτε άλλες ακαδημίες δεν συμπεριλαμβάνουν αυτήν την καλά τεκμηριωμένη γνώμη και απαίτηση των εμπειρογνωμόνων ή να ξεκινήσουν μια περαιτέρω, εμπεριστατωμένη και επιστημονικά καθαρή διευκρίνιση.

  1. Με βάση αυτήν την ”πανδημία”, η οποία βασίζεται τουλάχιστον σε μια πολύ αμφισβητήσιμη δοκιμή, μια παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού πρέπει τώρα να ξεκινήσει σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα και αυτό με εμβόλια που δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ πριν και που έχουν αναπτυχθεί με πρωτοφανή ταχύτητα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρώτες σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες που αναφέρθηκαν και μετά από προειδοποιήσεις γνωστών εμπειρογνωμόνων, είναι σαφές ότι τα εντελώς νέα εμβόλια RNA δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς, ειδικά όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις. Γιατί οι ακαδημίες σιωπούν για τέτοια υπαρξιακά ζητήματα;

  1. Οι προβληματικές πτυχές της δήλωσης Leopoldina αναφέρονται ακόμη και από το “Welt” σε μια αναλυτική ανάλυση

(https://www.welt.de/kultur/plus222264910/Angela-Merkel-und-das-Leopoldina Disaster.html).

Παράθεμα: “Η ζημιά που υπέστησαν οι επιστήμονες είναι τεράστια”.

  1. Παρεμπιπτόντως, επί του παρόντος υπάρχουν αρκετές δηλώσεις ιατρών που είναι διαμετρικά αντίθετες με το έγγραφο Leopoldina. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Ιατρικών Ασφαλιστικών Ιατρών, καθηγητήςGassen, αναμένει ότι ο σκληρός υποχρεωτικός εγκλεισμός που διατάχθηκε τώρα θα αποτύχει

(https://www.berliner-zeitung.de/news/kassenaerzte-chef-harter-lockdown-wird-scheitern li.126568).

Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Schrappe δηλώνει ότι ολόκληρη η πολιτική υποχρεωτικού εγκλεισμού είναι σίγουρη αποτυχία

(https://www.focus.de/gesundheit/news/matthias-schrappe-im-focus-online-interview medicine-professor-lockdown-policy-is-finally-failed-that-rages-at-vaccination_id_12780854.html) .

  1. Ήλπιζα ότι ειδικά η Ακαδημία Επιστημών και Λογοτεχνίας στο Μάιντς, ως σημαντική αδελφή οργάνωση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, θα σχολίαζε κριτικά τη δήλωση της Λεοπολντίνας. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Δεν είναι οι ακαδημίες οι φύλακες της καθαρής επιστήμης και επίσης της ελευθερίας των επιστημών;

Δεν είναι ιδιαίτερα οι σεβαστές ακαδημίες ευάλωτες σε ένα επιστημονικό τοπίο που χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο από χρηματοδότηση από τρίτους και μαζική επιρροή ισχυρών συμφερόντων από λόμπι (π.χ. φαρμακευτική βιομηχανία); Είναι πραγματικά καθήκον μιας ακαδημίας όπως η Λεοπολντίνα να τροφοδοτεί την κινδυνολογία των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής;

  1. Πού είναι ένας πρώην συνηθισμένος ευρύς λόγος με ισορροπημένη εκτίμηση των εν μέρει πολύ αντίθετων επιστημονικών δηλώσεων και ιατρών διαφόρων επιστημονικών κλάδων, δικηγόρων, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, οικονομολόγων και φιλοσόφων; Γιατί δεν υπάρχει αντίδραση των ακαδημιών, ενώ τους τελευταίους μήνες ξανά και ξανά φωνές αποδεδειγμένων εμπειρογνωμόνων (συχνά διεθνούς βεληνεκούς), οι οποίοι διατυπώνουν μια αξιολόγηση που αποκλίνει από την κυρίαρχη αφήγηση, ακόμη και εν μέρει διαμετρικά αντιφατικές απόψεις, αγνοούνται, αποκλείονται, ακόμη και δυσφημίζονται, λογοκρίνονται και διαγράφονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Γιατί δεν υπάρχει καμιά αντίδραση των ακαδημιών, όταν το δικαίωμα στην ελευθερία της επιστήμης και στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς και άλλα θεμελιώδη δικαιώματα, που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, καταπατούνται; Η Γερμανία δεν έμαθε τίποτα από την ιστορία;

Αφού οι κυβερνήσεις αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο, από την άποψή μου, καταστροφικό έγγραφο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών κατά την επιβολή ενός νέου ”σκληρού υποχρεωτικού εγκλεισμού”, καθώς και λόγω των σημείων που αναφέρονται παραπάνω, αποφάσισα μετά από προσεκτική εξέταση να λάβω το σίγουρα ασυνήθιστο βήμα παραίτησης από την Ακαδημία Επιστημών στο Μάιντς ως έκφραση της προσωπικής μου διαμαρτυρίας.

Δεν μπορώ  συμφιλιωθώ με τη συνείδησή μου για να γίνω μέρος αυτού του είδους της επιστήμης. Θέλω να υπηρετήσω μια επιστήμη που είναι αφοσιωμένη στην ειλικρίνεια με βάση τα γεγονότα, την ισορροπημένη διαφάνεια και την νοήμονα ανθρωπότητα.

Με εκτίμηση

Τ. Aigner

Καθηγητής Dr. Thomas Aigner,

Τμήμα Γεωεπιστημών, Πανεπιστήμιο του Tuebingen,

Sigwartstrasse 10,

D-72076 Tuebingen

Γερμανία

ΠΗΓΗ

https://egon-w-kreutzer.de/wp-content/uploads/2020/12/Aigner-Austritt-1.pdf

Wissenschaftler verlässt Leopoldina – wegen „Befeuerung der Panikmache von Politik und Medien“

 

ΠΗΓΗ