Καθώς συνεχίζεται και αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα για μια ακόμη φορά το ψηφιακό παιδομάζωμα, είναι επίκαιρο δημοσίευμα του Der Spiegel που αναφέρει μια μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ένα τρίτο των παιδιών στη Γερμανία εμφανίζει ψυχολογικές διαταραχές λόγω των μέτρων covid19.Λόγω του lockdown: Πάνω από 3.000.000 παιδιά στη Γερμανία παρουσιάζουν προβλήματα ψυχικής υγείας!
Το Der Spiegel επικαλείται τη λεγόμενη μελέτη Copsy (Corona and Psyche), η οποία αναφέρει ότι το ένα τρίτο των παιδιών στη Γερμανία εμφανίζει ψυχολογικές διαταραχές λόγω των μέτρων Corona και ότι ο αριθμός της κακοποίησης παιδιών στο lockdown έχει αυξηθεί απότομα.
Το Spiegel περιγράφει όλα αυτά λεπτομερώς στο άρθρο του, αλλά δεν λέει στον αναγνώστη τι σημαίνει αυτό. 13,7 εκατομμύρια ανήλικοι ζουν στη Γερμανία, 10,7 εκατομμύρια από αυτούς είναι παιδιά κάτω των 14 ετών. Ανεξάρτητα από το ποιους από αυτούς τους δύο αριθμούς παίρνουμε, σε κάθε περίπτωση επηρεάζονται πάνω από 3.000.000 παιδιά στη Γερμανία, ίσως και πάνω από τέσσερα εκατομμύρια.
Όλες οι άλλες παράπλευρες απώλειες που προκλήθηκαν από τα μέτρα του covid-19 (πτώχευση των εταιρειών, αύξηση της ανεργίας, επιχειρήσεις σ΄αναστολή λειτουργίας και, πάνω απ ‘όλα, αναβαλλόμενες θεραπείες για τον καρκίνο) δεν έχουν ακόμη εξισορροπιστεί. Στην άλλη πλευρά της κλίμακας, επί του παρόντος υπάρχουν πάνω από 60.000 νεκροί που πέθαναν από ή με Covid19. Όποιος θυμάται τώρα τις αλχημείες με τις οποίες προκύπτει αυτός ο αριθμός, υποψιάζεται ότι υπάρχουν πολύ λιγότεροι θάνατοι από τον Coronavirus από τους 60.000 που αναφέρονται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Το επιχείρημα ότι ο «χαμηλός» αριθμός θυμάτων covid19 στη Γερμανία οφείλεται στο lockdown δεν είναι αξιόπιστος, επειδή υπάρχουν χώρες χωρίς lockdown με τις οποίες μπορούν να συγκριθούν οι αριθμοί. Και δεν δείχνουν καταστροφικές εξελίξεις.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο αριθμός των παράπλευρων απωλειών, για παράδειγμα αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών, αποτυχία διεξαγωγής εξετάσεων καρκίνου, καθυστερημένων χειρουργικών επεμβάσεων και ούτω καθεξής, τα θύματα των οποίων κανείς δεν μετράει. Υπάρχουν οι οικονομικές συνέπειες.Το Der Spiegel αναφέρει επίσης σήμερα ότι το lockdown κοστίζει τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύριο στη Γερμανία κάθε εβδομάδα. Και τώρα υπάρχουν περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά με προβλήματα ψυχικής υγείας.
Για να μην αναφέρουμε την πολιτική, η οποία – όπως αναφέρει και το Spiegel σήμερα – πιθανότατα θα παρατείνει το lockdown κατά ένα ακόμη μήνα έως τα μέσα Μαρτίου.
Εάν τα βλέπω όλα αυτά ως μια μεγάλη εικόνα, τότε έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θέλει σκόπιμα να οδηγήσει την οικονομία (δηλ. Ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη) στον τοίχο και να δημιουργήσει περαιτέρω περιττά προβλήματα με τα οποία οι άνθρωποι τότε ανησυχούν, ενώ στην πραγματικότητα. .. ναι, τι πραγματικά συμβαίνει;
Έχουμε δει συχνά ότι η πολιτική θέλει να ψηφίζει μη δημοφιλείς νόμους στη σκιά των μεγάλων περισπασμών, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, όταν κανείς δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική για τέσσερις εβδομάδες.
Αλλά όποιος θέτει τέτοια ερωτήματα είναι φυσικά συνωμοσιολόγος. Οι πραγματικοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι δεν κάνουν ερωτήσεις και δεν κάνουν τη συσχέτιση. Όπως κάνει και ο καθρέφτης σήμερα. Αναφέρει τις μεμονωμένες πτυχές σε πολλά άρθρα, αλλά δεν τις συνδυάζει σε μία εικόνα όπως κάνει και το Spiegel σήμερα.Αυτή είναι η «ποιοτική δημοσιογραφία» στη Γερμανία σήμερα (και όχι μόνο).anti-spiegel 10/2/21