Ολλανδία: Τέλος η αναγραφή του φύλου από τις ταυτότητες

Σχόλιο: Είναι εμφανέστατη πλέον η προσπάθεια κύκλων της Νέας Εποχής να απαλείψουν από την δημόσια σφαίρα κάθε στοιχείο ταυτοτικό του έθνους, της θρησκευτικής πίστης, του φύλου κ.λπ. Εν ονόματι της «ίσης μεταχείρισης», της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή της καταπολέμησης των διακρίσεων, δεν επιτρέπεται  στο φυσικό πρόσωπο να εκδηλώνει δημοσίως πληροφορίες εγγενώς συνδεδεμένες με την υπόσταση του όπως είναι το βιολογικό φύλο του! Αυτός ο παραλογισμός τείνει να σαρώσει τις δυτικές κοινωνίες και να τις μετατρέψει σε μια άμορφη μάζα ατόμων δίχως προσδιοριστικά στοιχεία με το πρόσχημα μιας ακατάληπτης «ουδετερότητας»…
 
 
Το φύλο των Ολλανδών πολιτών δεν θα αναγράφεται πλέον στο ολλανδικό δελτίο ταυτότητας σε λίγα χρόνια, καθώς το στοιχείο κρίνεται «άχρηστο» σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν. Σε επιστολή προς το κοινοβούλιο, η υπουργός, η οποία είναι επίσης αρμόδια για τη Χειραφέτηση κάνει γνωστή την πρόθεσή της να καταργήσει την αναγραφή του φύλου στα δελτία ταυτότητας από το 2024/2025.

Η Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν προτίθεται «να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού την άχρηστη αναγραφή του φύλου», που θα παραμείνει ωστόσο στα διαβατήρια, αφού είναι υποχρεωτική από την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Η Ολλανδία δεν θα είναι η πρώτη χώρα μέλος με δελτίο ταυτότητας χωρίς αναγραφή του φύλου. Η γερμανική ταυτότητα δεν αναγράφει το φύλο», γράφει στην επιστολή της η υπουργός, η οποία πιστεύει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα «να διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και να την ζουν με πλήρη ελευθερία και ασφάλεια».

«Είναι μία εξαιρετική είδηση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με αυτή την κατηγορία του φύλου στην ταυτότητά τους», ανακοίνωσαν οι ολλανδικές οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. «Είναι μία καλή είδηση για όποιον θεωρεί ότι αυτό που κρύβουν τα εσώρουχα δεν αφορά ούτε την κυβέρνηση, ούτε τις αρχές», αναφέρουν την ανακοίνωσή τους,

Η Ολλανδία έχει επίσης κάνει από το 2018 ένα βήμα για να την αναγνώριση τρίτου φύλου, όταν ένας πολίτης που γεννήθηκε μεσοφυλικός (ίντερσεξ) δικαιώθηκε από τη Dικαιοσύνη, η οποία του αναγνώρισε το δικαίωμα να μην εγγραφεί ως άνδρας ή γυναίκα στο πιστοποιητικό γεννήσεως.

 
 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα