Κερκύρας Νεκτάριος: «Δεν μπορούμε όμως να μένουμε αλειτούργητοι στο όνομα της ασθένειας»

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Λουτσών στην Βόρεια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Απευθυνόμενος προς τους πιστούς που συμμετείχαν στην πανήγυρη ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Κέρκυρα μέχρι τώρα έλαβε προστασία από τον άγιο Σπυρίδωνα και τα κρούσματα της πανδημίας είναι ελάχιστα.

Ωστόσο, ο φόβος που ιδίως τα ΜΜΕ προκαλούν, κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται δυσκολία να αναγνωρίσουν την δύναμη της πίστης και να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες όπως παλαιότερα.

Στην συνέχεια, ο ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στον Μέγα Αθανάσιο, ο οποίος μαζί με τον άγιο Κύριλλο, αγωνίστηκαν για την διαφύλαξη της αλήθειας της πίστης.

Πάλεψαν εναντίον των αιρετικών οι οποίοι αρνήθηκαν ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού.

Δεν φοβήθηκαν την τρομοκρατία των ισχυρών και τις εξορίες και τους διωγμούς, ενώ έδωσαν μαρτυρία στις οικουμενικές συνόδους για το ότι ο Χριστός ήρθε ως εκπλήρωση των λόγων των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, ότι ήταν τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος και ήρθε για να μας δώσει την σωτηρία από τον θάνατο και να μας οδηγήσει στην αιώνια ζωή.

Αυτή την αλήθεια καλούμαστε να κρατήσουμε σήμερα, στην εποχή που υπάρχει φόβος για την ζωή μας και η πίστη θεωρείται δευτερεύουσας σημασίας.

Ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του εμβολιασμού επισημαίνοντας ότι δεν είναι κατά των εμβολίων.

Επειδή υπάρχει όμως σκεπτικισμός, ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για φώτιση στον Θεό και να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους, ενώ τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα μαστίζεται από ασθένειες.

Δεν μπορούμε όμως να μένουμε αλειτούργητοι στο όνομα της ασθένειας.

Γι’ αυτό και είναι θετικό ότι επιτέλους οι εκκλησίες άνοιξαν. «Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών»!

https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/41654-kerkuras-den-mporoume-omos-na-menoume-aleitourgitoi-sto-onoma-tis-astheneias