Ηλεκτρονικές Οικονομικές Συναλλαγές – Κάρυστος: Υφάρπαξαν τραπεζικούς κωδικούς και «βούτηξαν» 100.000 ευρώ!

Άργησε πολύ να αντιληφθεί ότι είχε «χαρίσει» σε άγνωστους χάκερ τους κωδικούς του e-banking της η 40χρονη

Άργησε πάρα πολύ να αντιληφθεί ότι είχε «χαρίσει» σε άγνωστους χάκερ τους κωδικούς του e-banking της μια 40χρονη γυναίκα από την Κάρυστο, με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να καταφέρουν να οικειοποιηθού ένα τεράστιο χρηματικό ποσό που είχε στον τραπεζικό λογαριασμό της!

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η 40χρονη είχε δεχθεί στο κινητό της ένα μήνυμα με τα λογότυπα της τράπεζας στην οποία είχε τις καταθέσεις της, το οποίο της ζητούσε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία και τους κωδικούς της και επισύναπτε έναν σύνδεσμο για να τα περάσει. Αυτό έκανε, χωρίς να αντιληφθεί ότι το περιβάλλον στο οποίο μεταφέρθηκε έμοιαζε με του e-banking της τράπεζας, αλλά… δεν ήταν γνήσιο!

Από τότε, η γυναίκα δεν χρειάστηκε να μπει ξανά στον λογαριασμό της, πράγμα που έκανε μόλις την περασμένη Παρασκευή. Τότε, διαπίστωσε έντρομη ότι, όταν πληκτρολόγησε τους κωδικούς της, οι καταθέσεις της μεταφέρθηκαν σε άλλον λογαριασμό! Το ποσό ήταν πολύ μεγάλο, 100.000 ευρώ σύμφωνα με το eviathema.gr, κι έτσι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουν τον ή τους δράστες.

 

protothema.gr

 

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ