Εντατικολόγος αποκαθιστά την αλήθεια για το τι συμβαίνει στις εντατικές

Στο MEGA μίλησε η Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος και Τακτική Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφορικά με την κινδυνολογία που επικρατεί για την υποτιθέμενη έξαρση και την «επιθετικότητα» του κορωναϊού.

Αναφερόμενη στα όσα ακούστηκαν από τα πληρωμένα κανάλια ότι ο κορωναϊός είναι πλέον πιο επιθετικός, η ίδια υποστήριξε ότι: «Δεν έχουμε καμία τέτοια διαπίστωση. Στην πρώτη φάση της επιδημίας είχαμε περίπου 3.500 κρούσματα, και θνητότητα 5,6%. Τώρα έχουμε 11.500 θετικά κρούσματα και θνητότητα 1,3%. Δεν πρέπει κανείς να μιλάει με εντυπώσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα».

Τα λόγια της ήρθαν ως απάντηση στην νοσηλεύτρια στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη, η οποία μίλησε για τις ΜΕΘ, λέγοντας πως μέχρι και τον Ιούνιο, πολλοί από τους διασωληνωμένους κατάφερναν κι έβγαιναν από τις εντατικές, ωστόσο πλέον «όσοι μπαίνουν, δεν βγαίνουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, γιατί «η μορφή του ιού είναι πιο επιθετική…».

Εσείς ποιον θα ακούσετε; Την ειδικό πνευμονολόγο ή, τη νοσηλεύτρια, η οποία μάλιστα με τόση πολλή δουλειά στις ΜΕΘ βρήκε τον χρόνο να μεταβεί με την μάσκα της και στο στούντιο;

Δείτε τα δύο βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

 

 

 

Πηγή

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα