Ο ΜAΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

SHMA MAKEDONVN

Αντιπροσωπεία τεσσάρων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» επισκέφθηκαν την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τους σκοπούς της νεοσύστατης Ομοσπονδίας Μακεδόνων που συσπειρώνει, για πρώτη φορά επίσημα, τους πολιτιστικούς συλλόγους των Μακεδόνων σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την διαφύλαξη της γνήσιας λαϊκής παράδοσης των Μακεδόνων και την διεκδίκηση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού.

Υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση στο έργο της Ομοσπονδίας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των 45, μέχρι τώρα, συλλόγων που την αποτελούν.

Αποφασίσθηκε η κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Μακεδόνων στην Θεσσαλονίκη με θέμα «Η συμβολή των Μακεδόνων στον αγώνα του 1821» να γίνεται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Εφέτος η παραπάνω εκδήλωση θα έχει ειδικό θέμα τον Εμμανουήλ Παππά και τους Σερραίους αγωνιστές του 1821 και θα γίνει την Κυριακή 22 Μαρτίου στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

(Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμά της)

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα