ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ANAKOINVSH

Φυλλάδιο με τίτλο «Aνακοίνωση Χριστιανικών Συλλόγων της Λάρισας για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής» διενεμήθη κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου.

Στο κείμενο, το οποίο είναι γραμμένο με το πολυτονικό σύστημα τονίζεται ότι «με την κατάλυση της αργίας της Κυριακής:

  1. Παραβιάζεται κατάφωρα ο αιώνιος Νόμος του Θεού, που ρητά ορίζει να απέχουμε από κάθε βιοποριστική εργασία κατά την έβδομη ημέρα.
  2. Καταργείται μια μακρά παράδοση του λαού μας, που για πρώτη φορά νομοθετήθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο πριν από 1700 χρόνια (3 Μαρτίου 321 μ.Χ) και αργότερα θεσμοθετήθηκε από πολλές Οικουμενικές Συνόδους.
  3. Ισοπεδώνεται η προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων.
  4. Καταφέρεται καίριο πλήγμα κατά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, γεγονός που προκαλεί τη γενική αντίδραση των εμπορικών και εργατοϋπαλληλικών Σωματείων».

Σε άλλο σημείο του κειμένου οι Σύλλογοι καλούν το λαό της πόλης «σε μια συστράτευση πνευματικής αντίστασης» ενώ υπάρχει και η προτροπή «Ας καταργήσουμε με τις πράξεις μας την κατάργηση της αργίας της Κυριακής» και «κανένας να μην κάνει τα ψώνια του ημέρα Κυριακή».

 

Το κείμενο υπογράφουν οι εξής Σύλλογοι:

ΓΕΧΑ Λάρισας, Χριστιανική Εστία Λάρισας «Απόστολος Παύλος», Ένωση Θεολόγων Λάρισας, Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Λάρισας, Ορθόδοξος Σύλλογος Λάρισας «Ο Μέγας Βασίλειος», Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Λάρισας «Σάπφειρος», Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Απόστολος Βαρνάβας», Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης».

 

http://www.larissanet.gr/2013/10/28/oi-xristianikoi-syllogoi-larisas-gia-tin-kyriakatiki-argia/