Η ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

   Αφιέρωμα στους ήρωες του ΄21 πραγματοποίησε με επιτυχία η Χριστιανική Ένωση Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων Λάρισας, στην αίθουσα τελετών της Χριστιανικής Εστίας “Απόστολος Παύλος” , το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013.
    Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο  Θεοφάνης Μαλκίδης, που ανέπτυξε το θέμα “…Όταν αποφασίσαμεν να κάνωμεν την επανάστασιν…” Η παλιγγενεσία και οι αγωνιστές της ελευθερίας του ΄21.
Εξάλλου, τα μέλη της Χριστιανικής Ένωσης και Νέων Επιστημόνων δραματοποίησαν τον αγώνα της λευτεριάς με ένα θαυμάσιο οπτικοακουστικό υλικό. Μουσική, χορός, τραγούδι, εικόνα και ποίηση, αρμονικά δεμένα σε ενιαίο σύνολο αισθητοποίησαν το ηρωικό πνεύμα και ζωντάνεψαν στους θεατές την ιστορική μνήμη.
   Τέλος την εορταστική ατμόσφαιρα για την επέτειο του ελληνισμού ολοκλήρωσε η ορχήστρα και το  χορευτικό συγκρότημα  Σαρακατσαναίων επαρχίας Φαρσάλων, που δημιούργησε ιδιαίτερη εντύπωση  και  ενθουσιασμό  στο πολυπληθές  θεαματικό  κοινό  της εκδήλωσης, γιατί  αισθητοποίησε με  το χορό και  το τραγούδι τη ζωή των κλεφταρματoλών του ΄21. Τέτοιες δράσεις ενισχύουν την αυτοσυνειδησία μας και βεβαιώνουν τη ρήση του ποιητή πως “…σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”.