ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – MEDITERRANEAN CULTURE SOCIETY

mqdefault

 

 

 

 

 

Aγαπητοί αδελφοί και φίλοι,

πριν λίγους μήνες μία ομάδα δέκα ανθρώπων με νοσταλγία, αγάπη και όραμα, που όπως και εσείς, συμμετέχουμε στην προσπάθεια που καταβάλλεται, για μια πιο αποφασιστική συμπαράσταση στις ανάγκες που διαρκώς αυξάνουν στην ευρύτερη αυτή περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σκεφτήκαμε να ιδρύσουμε μία μη κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία “Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού”. Το καταστατικό της εγκρίθηκε στις 22/08/2013. Ο σκοπός της είναι σημαντικός και το έργο που φιλοδοξεί να προσφέρει, επίσης είναι ζωτικής σημασίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρείας, οι σκοποί είναι αποκλειστικά κοινωφελείς, φιλανθρωπικοί, πολιτιστικοί, ανθρωπιστικοί και περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

α. Την σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα, την Μικρά Ασία και ιδιαίτερα το νοτιοδυτικό τμήμα της, που φθάνει μέχρι τις ακτές της βορειοανατολικής Μεσογείου.

β. Την παροχή βοήθειας για την ανάπτυξη των παραπάνω περιοχών σε πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, μορφωτικούς, πνευματικούς και άλλους συναφείς τομείς.

γ. Την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής για την πρόληψη από την περαιτέρω καταστροφή και την διατήρηση και αποκατάσταση των ιστορικών μνημείων της περιοχής. Ιδιαίτερα όσων προέρχονται από την ελληνική αρχαιότητα, τούς βυζαντινούς χρόνους και τους μετέπειτα αιώνες της ρωμιοσύνης.

δ. Την παροχή τεχνογνωσίας αλλά και πάσης φύσεως οικονομικής και υλικοτεχνικής συνδρομής σε τοπικούς φορείς των παραπάνω περιοχών, που αναλαμβάνουν την αναστήλωση και αποκατάσταση μνημείων και μάλιστα χριστιανικών ιερών ναών, που ζητούν αυτή την βοήθεια.

ε. Τον εξοπλισμό κτιρίων και μάλιστα ιερών ναών με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους, πάντοτε φυσικά με την άδεια των τοπικών αρχών και παραγόντων.

στ. Την κάλυψη δαπανών για μετακινήσεις προσώπων που θα μεταβαίνουν στην περιοχή με ειδική αποστολή προς εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας.

ζ. Την ανάπτυξη και τόνωση του ενδιαφέροντος των ελκόντων την καταγωγή από τις παραπάνω περιοχές αλλά και άλλων ομογενών, ώστε να επισκέπτονται τις αρχαίες αυτές κοιτίδες του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

η. Την διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων και την πνευματική συμπαράσταση σε όσους χριστιανούς ορθοδόξους κατοικούν σε αυτές.

θ. Την διεύρυνση των γνώσεων των απανταχού Ελλήνων για την ιστορία και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις περιοχές αυτές και την διατήρηση και αναζωογόνηση πολιτιστικών παραδόσεων (οργάνωσης διαλέξεων, μουσικής, χορών, εθίμων).

Στο ξεκίνημά της η «Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού» (Ε.ΜΕ.ΠΟΛ.), απεφάσισε να διοργανώσει ποικίλες εκδηλώσεις για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελλοντικών μελών και φίλων της, όπως προσκυνηματικές εκδρομές, συναντήσεις με διαλέξεις, συναυλίες, εκθέσεις, και άλλες εκδηλώσεις σχετικές με τις αλησμόνητες Πατρίδες.

 

Σας περιμένουμε!

 

 

Με εκτίμηση

 

ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ιωάννης Αλατζόγλου, Νικολέττα Κοσικίδου

 

 

Όσοι ενδιαφέρεσθε να ενημερωθείτε περαιτέρω για την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: info.emepol@gmail.com