ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επιτροπή για θέματα αιρέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 13/1/2013, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η αντιαιρετική εκδήλωση που οργανώθηκε από την Επιτροπή για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου προβλήθηκε ο νέος οπτικοακουστικός δίσκος (DVD) «Το Μυστήριο της Ανομίας, αιρέσεις και παραθρησκεία» του ιερέως Κωνσταντίνου Καντάνη, από τις εκδόσεις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Το DVD προλόγισαν ο κ. Αναστάσιος Πολυχρόνης, μέλος της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων, πρώην Πεντηκοστιανός και ο κ. Λάμπρος Σκόντζος, μέλος της Π.Ε.Γ., θεολόγος, υπεύθυνος σεκτών.

 Το DVD απαντά στα ερωτήματα: Τι είναι η αίρεση; Ποιές είναι οι πιο γνωστές σύγχρονες αιρέσεις; Πώς μπορούν να μας βλάψουν; Ποιά πρέπει να είναι η δική μας στάση;

 Σκοπός του DVD είναι: (α) Να προβληματίσει για την προσπάθεια νόθευσης της αποκεκαλυμμένης θείας αλήθειας, (β) να φανερώσει την πλάνη των αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων και (γ) να αποδείξει ότι η μόνη διέξοδος από το χάος της ανομίας είναι η Ορθόδοξη Πνευματικότητα της Εκκλησίας μας. Απευθύνεται ιδιαιτέρως σε νέους ανθρώπους, στους οποίους κυρίως στοχεύουν οι διάφορες αιρέσεις και παραθρησκείες, ενώ παράλληλα αποτελεί πολύτιμο εφόδιο στα χέρια εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου χριστιανού.

 Το DVD «Το Μυστήριο της Ανομίας, αιρέσεις και παραθρησκεία» (εκδόσεις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου) πωλείται σε όλα τα χριστιανικά και ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και επίσης διατίθεται από τις εκδόσεις Λυδία και Σαΐτη καθώς και από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλ. 26410-22824).

 Τα έσοδα από το DVD αφιερώνονται στα συσσίτια και στο κοινωνικό φροντιστήριο, τα οποία συντηρεί ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Σημειώνεται ότι οι μερίδες που παρέχονται σε άπορους αδελφούς μας στα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου ανέρχονται σήμερα σε 225 ημερησίως ενώ ο αντίστοιχος σημερινός αριθμός των μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου ανέρχεται σε 336 παιδιά. 

 Τέλος, στο κτήριο της Ευαγγελιστρίας στο Αγρίνιο, στεγάζεται και το γραφείο για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 10-12 πρωί (τηλ. 26410-55730), για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω ή να ζητήσουν βοήθεια για συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν πέσει θύματα αιρέσεων.