ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Ο Σύλλογος «OI ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ» οργανώνει προσκύνημα την

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ-ΠΕΡΓΗ-ΑΣΠΕΝΔΟ-ΣΙΔΗ- ΑΛΑΓΙΑ

ΜΥΡΑ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ-ΤΕΡΜΗΣΣΟ-ΦΑΣΕΛΙΔΑ

21-26/3/2014

EKDROMH STH MESOGEIO

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 15.00μ.μ. και αναχώρηση για Αττάλεια μέσω Κωνσταντινούπολης με πτήση τηςPegasus Airlines. Άφιξη στην Αττάλεια, την πανέμορφη μεσογειακή και πιο τουριστική πόλη της Τουρκίας με το γλυκό και ήπιο κλίμα, χειμώνα-καλοκαίρι, στις 21.15. Μικρή περιήγηση στην μοντέρνα πόλη, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ΒEST WESTERN KHAN HOTELANTALYA, δείπνο. http://www.khanhotel.com/

 

Σάββατο 22/3 (Αττάλεια-Πέργη-Άσπενδος-Σίδη-Αλάγια-Αττάλεια)

 

Πρωινό στον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση για τις μεσογειακές πόλεις  Πέργη, Άσπενδο, Σίδη, Αλάγια. Η Πέργη ήταν αρχαία ελληνική πόλη στη Μικρά Ασία πρωτεύουσα της Παμφυλίας. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους την πόλη επισκέφθηκαν οι Απόστολοι Παύλος & Βαρνάβας οι οποίοι και κήρυξαν τον Χριστιανισμό. Συνεχίζουμε για το αρχαίο θέατρο της Ασπένδου που θεωρείται ένα από τα καλλίτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα στο κόσμο. Κτίσθηκε από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ζήνωνα τον Κιτιέα το 155 (μ.Χ.) στην ελληνιστική περίοδο. Σύντομη επίσκεψη στον Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και το θέατρο της Σίδης. Διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία των 60  χιλιομέτρων με τα τεράστια ξενοδοχεία φτάνουμε στην Αλάγια, την γραφική πόλη στην οποία ζούσαν αρμονικά έλληνες και τούρκοι ως το 1922. Στάση για φαγητό (προαιρετικά). Θα περιηγηθούμε την πόλη και στη συνέχεια θα μετεπιβιβαστούμε σε μικρά πουλμανάκια για να ανεβούμε στον Άγιο Γεώργιο του Βουνού. Ο ιστορικός αυτός ιερός Ναός πέρσι την 6η Μαΐου συμπλήρωσε 140 ακριβώς χρόνια από την ημέρα των Θυρανοιξίων του. Φέτος, ξανακούστηκε εκεί  το “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ” μετά από 90 χρόνια την ημέρα του Πάσχα, του Κυρίου συνεργούντος. Επιστροφή στην Αττάλεια, δείπνο.

EKDROMH STH MESOGEIO2

Κυριακή 23/3 (Αττάλεια-Φασελίς-Μύρα της Λυκίας-Αττάλεια)

 

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό αγίων Παύλου του Αποστόλου και Αλυπίου του Κιονίτου στο Καλέ Ιτσί, τον πρώτο ορθόδοξο ναό που λειτουργεί κανονικά με μόνιμο ιερέα εκτός περιοχής Κων/λης μετά το 1922 και ανακαινίστηκε πρόσφατα με φροντίδες του οικείου ποιμενάρχη. Πρωινό σε πακέτο και αναχώρηση για την αρχαία πόλη Φασελίς και τα Μύρα της Λυκίας. Καθ’ οδόν επίσκεψη στην Φασελίδα, την αποικία των Ροδίων. Στάση για φαγητό (προαιρετικά).  Συνεχίζουμε για τον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας, όπου και ο τάφος του Αγίου. Στη Βασιλική αυτή, που λειτουργεί ως μουσείο και στην οποία γίνονται κατά καιρούς θείες  Λειτουργίες, κατόπιν ειδικής αδείας, διασώζονται σπάνιες τοιχογραφίες. Θα δούμε επίσης την πόλη των Μύρων που ήταν θαμμένη κάτω από τις λάσπες και τώρα αποκαλύπτεται σταδιακά από τους αρχαιολόγους, το καλοδιατηρημένο θέατρο των Μύρων καθώς κι ένα πανέμορφο μικρό εκκλησάκι που ανακαλύφθηκε και αναστηλώθηκε πρόσφατα. Επιστροφή στην Αττάλεια, δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

Δευτέρα 24/3  (Αττάλεια-Καλέ Ιτσί-Καταρράχτες-Αττάλεια)

 

Μετά το πρωινό, ξενάγηση στην παλιά πόλη. Επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αττάλειας με τα πολλά κειμήλια που άφησαν οι κάτοικοι όταν έφυγαν διωγμένοι το  ’22, καθώς και στο Μουσείο Μεσογειακών Μελετών (ανακαινισμένος Ναός του Άγ. Γεωργίου Ατταλείας). Περιήγηση  στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Αττάλειας. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και γεύμα. Επίσκεψη στους καταρράχτες της Αττάλειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

EKDROMH STH MESOGEIO3

Τρίτη 25/3  (Αττάλεια-Τερμησσός-Αττάλεια)

 

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό αγίων Παύλου του Αποστόλου και Αλυπίου του Κιονίτου στο Καλέ Ιτσί. Πρωινό σε πακέτο και εκδρομή στην Τερμισσό, το Μάτσου Πίτσου της Μικράς Ασίας, την αρχαία πισιδική πόλη (ένας εκτεταμένος και εξαιρετικά γοητευτικός τόπος που δεν έχει ακόμα ανασκαφεί πλήρως και βρίσκεται στα όρη του Ταύρου). Προαιρετικό εορταστικό γεύμα σε ψαροταβέρνα της παραλίας.

 

Τετάρτη 26/3 (Αττάλεια-Αθήνα)

 

Πρωινό σε πακέτο και μεταφορά νωρίς στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, επιστροφή στην Αθήνα με πτήση της Pegasus Airlines στις 8.00 π.μ. Άφιξη στην Αθήνα στις 11.50. Τέλος του προγράμματος.

(η σειρά των δραστηριοτήτων/εκδρομών ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές και τοπικές συνθήκες)

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο  520 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

-5 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BEST WESTERN KHAN HOTEL(4 αστέρων) με πρωινό και βραδινό. (ανοιχτός μπουφές)

-Αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα –Κωνσταντινούπολη-Αττάλεια και Αττάλεια-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις της Pegasus Airlines.

-Όλες οι εκδρομές και οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

-Ελληνόφωνη ξεναγός.

 

Επί πλέον επιβάρυνση 110 ευρώ για όσους επιθυμούν να μείνουν σε μονόκλινο.

 

Στην πιο πάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται:

Μεσημεριανά γεύματα.

Είσοδοι σε μουσεία.

Τα ποτά στη διάρκεια των δείπνων.

Προσωπικά έξοδα.

EKDROMH STH MESOGEIO4

 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν προκαταβολή 200 ευρώ  στον αριθμό λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς 5189-042049-348 και ΙΒΑΝ  GR12 0172 1890 0051 8904 2049 348 (ΞΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ), ως τις 27 Ιανουαρίου 2014 και να μας ενημερώσουν για την συμμετοχή τους με e-mail στην ηλ.διεύθυνση mathitikigonia@hotmail.com στέλνοντας:

-το ονοματεπώνυμο και την ταχυδρομική τους διεύθυνση,

-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο),

-την ημερομηνία γέννησής τους,

-σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

 

Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού πρέπει να γίνει ως τις 14 Φεβρουαρίου 2014, το αργότερο.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν ακυρώνονται μετά την αγορά τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή

 

Tο Προσκύνημα διοργανώνεται  με τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτου Πισιδίας π. Σωτηρίου.

 

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί το προσκύνημα είναι 20 άτομα.

 

Υπεύθυνος τουριστικού γραφείου:

 

Güven Engin
TEL    : +90 212 542 12 26 – 542 62 33
FAX    : +90 212 660 60 71
MOBILE : +90 532 457 12 72

EMAIL: kanon@kanontours.com
WEB  : www.kanontours.com
SKYPE: guvenengin66

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα