ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

           Η  Ε.Ρω και ο Αχελώος TV   με την υποστήριξη της Ι. Μονής Γηρομερίου 
                και του Δήμου Ηγουμενίτσας παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ με θέμα: 
                            «Ι. Καποδίστριας: Η ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο 
                                   του πρώτου Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδος”

afisa1

Μετά από επίπονη έρευνα και τηλεοπτικά «γυρίσματα» τριών ετών η Ε.ΡΩ. και ο Αχελώος tv παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ για την ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. Τον εξ απορρήτων σύμβουλο και υπουργό του αυτοκράτορα της Ρωσίας Αλεξάνδρου Α΄ και μετέπειτα πρώτο Κυβερνήτη της Ανεξάρτητης Ελλάδας.

Ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με ειδικό τηλεοπτικόκινηματογραφικ συνεργείο ακολούθησε πιστά σε Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία, Ρωσία και Αυστρία τα βήματα του Ιωάννη Καποδίστρια και τον διπλωματικό του αγώνα για τη θεμελίωση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Η σπονδυλωτή οπτικοακουστική παραγωγή χωρίζεται σε επτά ξεχωριστές θεματικές ενότητεςεπεισόδια. Το πρωτογενές υλικό του ντοκιμαντέρ αποτελείται από κινηματογραφικά πλάνα, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό και συνεντεύξεις επιστημόνων, οι οποίοι μελετούν το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. Η μουσική επένδυση αποτελείται από κομμάτια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη ενώ το έργο αφηγείται ὁ ηθοποιός Κώστας Καστανάς.

Το έργο αποτελεί το πρώτο ντοκιμαντέρ της σειράς Ηρωικές μνήμεςπου επιχειρεί να αναδείξει τη ζωή και την προσφορά ιστορικών προσωπικοτήτων που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο Έθνος.

Εμπνευστής και πρωτεργάτης της ιστορικής παραγωγής, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται, είναι αείμνηστος Πρόεδρος της τηλεόρασης του Αχελώου, Γεώργιος Μπόκας. Υπό τη δική του καθοδήγηση το σύνολο του έργου σκοπεύει να αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες, το πατριωτικό πνεύμα και την ανιδιοτελή προσφορά όλων των μεγάλων Ελλήνων που θεμελίωσαν το Ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος στη βάση των αρχέγονων ανθρωπιστικών, πατριωτικών και θρησκευτικών αξιών. Πρόκειται για τις ίδιες αξίες πάνω στις οποίες μπορούμε να χτίσουμε και σήμερα ένα πιο βέβαιο μέλλον.

Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε χώρες του εξωτερικού. Η διανομή του, όπως και κάθε συμπαραγωγή της Ε.ΡΩ. και του «Αχελώος TV», γίνεται δωρεάν.

                        Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ 
                 Θα πραγματοποιηθεί 
                  Υπ την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας  
                 την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:00 
               στο Πνευματικό Κέντρο "Πάνθεον" Ηγουμενίτσας 
                            -Είσοδος Ελεύθερη-