ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», θέλοντας να τιμήσει την μεγάλη προσφορά προς την πατρίδα του Αρχηγού της Φιλικής Εταιρίας και Πολιτικού Αρχηγού της Εθνεγερσίας του 1821 Αλέξανδρου Υψηλάντη, (Γενικού Έφορου της Ελληνικής Εταιρίας»,

σας καλεί

την 24 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 10 π.μ., να  προσέλθετε στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Πεδίον του Άρεως) και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της έναρξης του Αγώνος για την Εθνεγερσία στα Παραδουνάβια Πριγκιπάτα από τον Εθνεγέρτη Αλέξανδρο Υψηλάντη.

Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

1. Επιμνημόσυνη δέηση έμπροσθεν του Ναού των Αγίων Ταξιαρχών και της λάρνακας του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Πεδίον του Άρεως.

2. Ομιλία του προέδρου της Ένωσης κ. Γεωργίου Τσαλουχίδη.

3. Παραδοσιακοί χοροί έμπροσθεν της λάρνακας του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της  εκκλησίας των Αγίων Ταξιαρχών από ποντιακά συγκροτήματα.

 

Πρόσκληση 

Ειδικότερα σε πρόσκληση τονίζονται τα εξής:

 

Προς

ΠΟΕ, Σ.Πο.Σ και όλα τα Ποντιακά Σωματεία

Θέμα: Εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη

 Αγαπητοί συμπατριώτες,

σύμφωνα με τις επιταγές της Στρατηγικής του Ποντιακού Ελληνισμού, την οποία επεξεργαστήκαμε και σας αποστείλαμε, αποφασίσαμε ως Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών, να τιμήσουμε στις 24.2.2013 τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, ως μία κορυφαία ποντιακή προσωπικότητα, που αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα για τη Νέα Γενιά.

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, που όλα έχουν απαξιωθεί, πιστεύουμε πως η ανάδειξη της προσφοράς για την πατρίδα των μεγάλων ποντιακών προσωπικοτήτων, μας τονώνει το ηθικό, μας ενισχύει το φρόνημα και μας δίνει το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές καταστάσεις με αισιοδοξία για το μέλλον, ακολουθώντας το δικό τους υπόδειγμα.

Με την έννοια αυτή και εφαρμόζοντας στην πράξη αυτά που εισηγούμεθα με την Στρατηγική του Ποντιακού Ελληνισμού, ας δώσουμε το παρόν όλοι οι Πόντιοι και οι υπόλοιποι Συνέλληνες και ας αποτελέσει η δική μας πρωτοβουλία αφορμή για ίδιες και παρόμοιες εκδηλώσεις.

 

Ο πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας

 

Γεώργιος Τσαλουχίδης                                          Δαμιανός Βασιλειάδης

 

 

http://www.elliniki-gnomi.eu/archives/41306