ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ξενιτίδειου Κέντρου Αριδαίας, η εκδήλωση για τον Ρωμηό από το Αϊβαλί, Φώτη Κόντογλου, την οποία συνδιοργάνωσαν, η ΄΄ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ΄΄, ο Λαογραφικός Σύλλογος Θηριόπετρας ΄΄Ο Μέγας Βασίλειος΄΄ και ο Δήμος Αλμωπίας, την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00.
Ήταν μια εκδήλωση με υψηλό πνευματικό επίπεδο και με οργανωτική και  εκτελεστική αρτιότητα και επιτυχία.
Ειδικότερα: Τα κείμενα που αναγνώστηκαν κράτησαν τον ακροατή σε επαφή. Προβλημάτισαν  και άλλοτε χαλάρωσαν. Πολλές και απαραίτητες οι θεματικές ενότητες. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν καλά συνδυασμένα με τα κείμενα, προβλημάτιζαν και διασκέδαζαν ταυτόχρονα. Η ορχήστρα λιτή αλλά άρτια ηχητικά ενώ τα σκηνικά βοήθησαν στην μεταφορά του θεατή στον χώρο του Κόντογλου. Η προβολή των εικόνων έκανε πιο ευχάριστη την παρακολούθηση του βιογραφικού. Στο τέλος, η χορωδία Μικρασιατών Ιωνίας ΄΄ΗΡΟΔΟΤΟΣ΄΄ ήταν καλή και σοβαρή ενώ και η συνοδεία των μουσικών τους οργάνων την καθιστούσαν πλήρη. Φυσικά, δεν έλειψε και ο μπουφές με τα πλούσια εδέσματα, στον όμορφο και βολικό χώρο του ισογείου, που έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουν οι μετέχοντες και να ανταλλάξουν γνώμες και ενθυμίσεις από τα κείμενα βλέποντας παράλληλα και έργα του Κόντογλου στον χώρο.
Τελικά, ο απόηχος ήταν πολύ καλός, με τα καλύτερα σχόλια και με γενικό συμπέρασμα ότι ήταν μια διαφορετική εκδήλωση από τις συνηθισμένες, η οποία και προτάθηκε να επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις του νομού και όχι μόνο.