Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας ανεμβολίαστων Υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 12/8/2021, δεκάδες υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού Κατερίνης εναντίον των υποχρεωτικών πειραματικών EMBOΛIAΣMΩN. Συγκεκριμένα, οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Κατερίνης που έχουν συγκροτήσει την Κίνηση Εναντίωσης στην Υποχρεωτικότητα των πειραματικών EMBOΛIΩN και στον Διχασμό (Κ.ΕΝ.Υ.Δ.), συγκεντρώθηκαν, αρχικά, έξω στην είσοδο του Νοσοκομείου Κατερίνης και στη συνέχεια μπήκαν μέσα προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος όμως απουσίαζε.

 

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

 

«ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ

ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Συμμετέχουμε με επαγγελματισμό και αίσθηση ευθύνης προς την κοινωνία, εδώ και ενάμισι χρόνο, στη μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι αυτούς τους δεκαοκτώ μήνες, παρότι νοσηλεύτηκαν εκατοντάδες ασθενείς με covid-19, δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού.

Η νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του EMBOΛIAΣMOY με την επιβολή αναστολής εργασίας, με στέρηση αποδοχών σε όσους δεν EMBOΛIAΣTOYN δεν αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ EMBOΛIAΣMO αλλά αποτελεί ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ EMBOΛIAΣMO, αφού επιβάλλεται με την απειλή της στέρησης της δυνατότητας βιοπορισμού για όσους εργαζομένους δεν EMBOΛIAΣTOYN, αντί της μετακίνησης από τη συγκεκριμένη εργασία χωρίς στέρηση αποδοχών, όπως συνέβη σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση για αναστολή εργασίας σε εργαζόμενο ή σε εργαζόμενους του νοσοκομείου μας, να αναλογιστεί τη βαρύτητα και την ευθύνη της απόφασης αυτής, για EMBOΛIAΣMENOYΣ και ANEMBOΛIAΣTOYΣ, καθώς επίσης και τον κίνδυνο κατάρρευσης της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.

Κ.ΕΝ.Υ.Δ.».