Ο Μεγάλος Αδερφός- ως παρακολούθηση του συνόλου της πολιτείας αναπτύσσεται από την Κίνα με τις οδούς να είναι γεμάτες από κάμερες οι οποίες έχουν την ικανότητα να εποπτεύουν τα συναισθήματα των πολιτών και να καταγράφουν τη βαθμολογία των κοινωνικών μονάδων τους!
Τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα θα μπορούν επίσης να βοηθούν τους ανθρώπους να γίνονται αδιάκριτοι και να συκοφαντούν ο ένας τον άλλο από την άνεση του σπιτιού τους ή όταν βρίσκονται εν κινήσει μέσω των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων τους.
Ο εφιάλτης του κομουνιστικού καθεστώτος επιφέρει σχεδιασμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν την εγκατάσταση καμερών κατασκοπίας σε όλα τα σημεία και χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη να υπολογίζουν την «κοινωνική βαθμολογία» ενός ανθρώπου η οποία θα καθορίζει τα προνόμια ή τις τιμωρίες.
Το απόλυτο επίπεδο παρακολούθησης που έχει προγραμματιστεί είναι ευθέως εκτός της δυστοπίας που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα George Orwell στο βιβλίο του 1984, όπου τα μάτια της πολιτείας- δηλαδή ο Μεγάλος αδερφός- πάντοτε σε παρακολουθούν.
Αλλά τώρα αυτό έχει καταστεί εύκολο με την τεχνολογία κατασκοπίας του 21ου αιώνος.
Αυτό προκύπτει από όσα ανέφεραν στην εφημερίδα The Sun Online οι ιδιώτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία πως η επιτυχία της Κίνας στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία όχι μόνο απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κινέζων πολιτών αλλά και των ανθρώπων όλου του κόσμου.
Η Dahlia Peterson, ερευνητική αναλύτρια του Πανεπιστημιακού Κέντρου της Τζορτζτάουν για την Ασφάλεια και την Αναπτυσσόμενη Τεχνολογία, δήλωσε στην Sun Online: «Η Κίνα αναπτύσσει ένα είδος Οργουελινής (του G. Orwell) πολιτείας.»
«Εσωτερικά, το πιο τρομακτικό σημείο είναι πως πολλοί άνθρωποι εντός της Κίνας παραμένουν στην άγνοια της πραγματικής εμβέλειας της παρακολούθησης, και ακόμη καλωσορίζουν αυτή την τεχνολογία ως μια πηγή ‘ασφάλειας’.»
«Σε προγράμματα όπως το Sharp Eyes [Παρατηρητικότητα], οι τοπικές κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν ακόμη με επιτυχία μεταπείσει τους πολίτες να λάβουν μέρος στην παρακολούθηση του ενός και του άλλου.»
Η κ. Peterson τώρα ανησυχεί πως το μοντέλο παρακολούθησης της Κίνας ίσως να συνεχίσει να αποκτά φερεγγυότητα μετά την πανδημία.
Η ίδια ανέφερε: «Αυτή [η παρακολούθηση] μόνο θα ισχυροποιεί τα κανονιστικά πλεονεκτήματα της Κίνας με το να επιτρέπει στις κινέζικες εταιρίες παρακολούθησης στρατηγική εξάπλωση σε παγκόσμια κλίμακα.»
Η Vidushi Marda, από τον οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής φιλανθρωπικής οργάνωσης ARTICLE 19, δήλωσε ότι προκαλεί τον τρόμο πως αυτή η υψηλής παρέμβασης τεχνολογία θα μπορούσε τώρα να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ίδια ανέφερε στο Sun Online: «Πιστεύουμε πως είναι καίριας σημασίας να εστιάσουμε στην Κίνα, όχι επειδή αποτελεί ένα άκρως διαφορετικό είδος παρακολούθησης- αλλά επειδή οι κινέζικες εταιρίες τεχνολογίας έχουν αναζωπυρώσει μια διεθνή ευημερία στις κυβερνήσεις για την απόκτηση τεχνολογίας παρακολούθησης.»
Τώρα μπορούμε να αποκαλύψουμε μερικά από τα τρομακτικά μέτρα που αναπτύχθηκαν στο Πεκίνο ώστε να παρακολουθούν τους πολίτες της πόλης σε μια αρκετά αληθινή εκδοχή του Μεγάλου Αδερφού.
Η Κίνα αναπτύσσει ένα σύστημα «κοινωνικής βαθμολογίας» το οποίο έχει επίσης δημιουργήσει έναν δυστοπικό εφιάλτη όπου οι πολίτες μπορούν να εντοπίζουν ο ένας τον άλλο με ένα είδος σαρωτών ραδιοεντοπισμού των «ανήθικων» ανθρώπων.
Οι εφιαλτικές συνωμοσίες βάζουν στη μαύρη λίστα τους «τεμπέλικους» πολίτες οι οποίοι έχουν χρεωθεί ή σπαταλούν το χρόνο τους παίζοντας βίντεο παιχνίδια σε μια τρομακτική ικανότητα να παίρνει πρωτοβουλίες οι οποίες θα μπορούσαν να προέρχονται ευθέως από τον Black Mirror [Μαύρο Καθρέφτη].
Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2014 και έχει δοκιμαστεί σε πόλεις και επαρχίες η καθεμία από τις οποίες χρησιμοποιεί το δικό της σύστημα εντοπισμού του οικονομικού και κοινωνικού πλεονεκτήματος.
Σε εκατομμύρια ανθρώπων με χαμηλή «κοινωνική βαθμολογία» έχει απαγορευτεί να ταξιδεύουν με αεροπλάνο και με πλοίο λόγω αυτού του συστήματος.
Αμέσως μετά οι άνθρωποι με υψηλή βαθμολογία λαμβάνουν εκπτώσεις, μικρότερη αναμονή σε ιδρύματα που συντηρεί η κυβέρνηση και είναι πιθανότερο να προσληφθούν σε θέσεις εργασίας.
Στο πλάνο της Κίνας για τα επόμενα πέντε χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει τα έτη 2021 έως 2025, το καθεστώς έχει καθορίσει τις φιλοδοξίες του ώστε οι άνθρωποι να προσφέρονται να παρακολουθούνται ακόμη περισσότερο.
Το πλάνο αναφέρει: «Εμείς θα λάβουμε επίσης αυστηρότερα μέτρα ενάντια στην διείσδυση, την υπονόμευση, την ανατροπή και τις διασπαστικές δραστηριότητες των εχθρικών δυνάμεων.
Βιομετρική Παρακολούθηση
Η βιομετρική παρακολούθηση είναι μια ακόμη απειλητική πρόοδος η οποία ηγείται από την ανεξέλεγκτη κινεζική πολιτεία.
Η βορειοδυτική περιοχή της Σιντσιάνγκ, το καταφύγιο των διωκόμενων Ουιγούρων ανθρώπων, έχει συχνά περιγραφεί ως δοκιμαστική κλίνη (για την βιομετρική παρακολούθηση). Αλλά τώρα η τεχνολογία, χρησιμοποιείται σε όλα τα μεταφορικά μέσα, όπως στα λεωφορεία, τα τρένα, το μετρό.
Στην Σιντσιάνγκ μεταξύ των τεστ περιλαμβάνονται κάμερες σάρωσης οι οποίες «διαβάζουν» τα συναισθήματα των ανθρώπων- αναγνωρίζοντας αν ίσως οι ίδιοι να αποτελούν απειλή για την κοινωνία.
Έχει επίσης αναπτύξει κάμερες οι οποίες μπορούν να ανιχνεύσουν ποιοι είναι οι άνθρωποι με ποσοστό επιτυχίας 99% οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στον τρόπο με τον οποίο περπατούν οι άνθρωποι.
Ο Δρ. Matt Mahmoudi, ερευνητής Τεχνητής Νοημοσύνης της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε: «Το δυστοπικό σύστημα της Κίνας για την μαζική παρακολούθηση προβάλλει έντονη προειδοποίηση για τον υπόλοιπο κόσμο σχετικά με τις επιτακτικές συνέπειες της ευρέως διαδεδομένης τεχνολογίας αναγνώρισης του προσώπου και των συναισθημάτων.»
«Σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ερευνητικά σχέδια όπως το «Skynet» και το «Sharp Eyes» για να διατηρήσει τον πληθυσμό σε συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο.
Οι κινήσεις των ανθρώπων, οι αντιδράσεις ακόμη και η έκφρασή τους μπορούν στο σύστημα της Κίνας για απόλυτη παρακολούθηση να μετατραπούν σε όπλα εναντίον τους.
«Πουθενά αυτό δεν είναι πιο τρομακτικό πως στην κινεζική περιοχή Σιντσιάνγκ, όπου εκτιμάται πως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουιγούροι αυθαιρέτως κρατούνται αιχμάλωτοι σε επονομαζόμενες «βάσεις επανεκπαίδευσης» και υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου και σε βασανιστήρια.
Η διάχυτη χρήση της βιομετρικής παρακολούθησης της συμπεριφοράς σημαίνει πως οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να έχουν ακριβή και απόλυτο έλεγχο στις ζωές του πληθυσμού των Ουιγούρων.
Η αναγνώριση του προσώπου και των συναισθημάτων είναι μια σχεδιασμένη τεχνολογία μαζικής παρακολούθησης και είναι αντίθετη στα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο αποτελεί το λόγο για τον οποίο η Διεθνής Αμνηστία εφιστά την προσοχή στην απαγόρευση της σάρωσης!