Κοπή αγιοβασιλόπιτας της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στη Βέροια

Στις 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:00 έγινε η συνάντηση και η κοπή της αγιοβασιλόπιτας της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στη Βέροια στο φιλόξενο αρχονταρίκι της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης!
Την αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε  ο Ιερομόναχος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πατήρ Σωφρόνιος Φάκας φίλος και υποστηρικτής της προσπάθειας της Ενωμένης Ρωμηοσύνης.
Μετά την κοπή έγινε ομιλία από τον π. Σωφρόνιο ακολούθησε κέρασμα και έγινε ενημέρωση των μελών και των φίλων από τους νέους της ΕΡΩ Βέροιας που παραβρέθηκαν στην συνάντηση των νέων στην Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης.
Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον κ. Ιωάννη Κοτζάμπαση υπεύθυνο της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στη Βέροια για τρεις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα.
Πρώτη εκδήλωση θα γίνει με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Σιδηρόπουλο Καθηγητή γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής στην οποία θα γίνει μια επιστημονική προσέγγιση για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις όσον αφορά την Πατρίδα μας.
Η δεύτερη εκδήλωση θα έχει ομιλήτρια την κυρία Κατερίνα Καλαϊτζίδου με θέμα την αυτάρκεια και τρόπους συντήρησης τροφίμων εκτός ψυγείου ενώ στην τρίτη ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Κράπης εκπαιδευτικός με θέμα ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αλάσκα.
Επίσης, έγινε ενημέρωση για την παραχώρηση δύο κτημάτων για καλλιέργεια κηπευτικών!
Το ένα κτήμα ειναι 4 στρέμματα έχει ρεύμα, γεώτρηση και νερό από την ύδρευση της πόλης. Το κτήμα παραχωρήθηκε για 5 χρόνια, ήταν εγκαταλειμμένο για πολλά χρόνια και ξεκινήσαμε την προσπάθεια να γίνει η εκχέρσωση.
Οι στόχοι είναι οι εξης:
1) να μάθουν οι νέοι να καλλιεργούν τη γη,
2) να καλλιεργήσουμε παλιές ντόπιες ποικιλίες λαχανικών και να παράξουμε σπόρους και
3) τα προϊόντα που θα παράγονται θα δίνονται ευλογία σε φτωχές οικογένειες. Το δεύτερο κτήμα είναι 7,5 στρέμματα. Στα χαμογελαστά  πρόσωπα των ακροατών φάνηκε η χαρά και ο ενθουσιασμός στο άκουσμα των ευχάριστων νέων.
Με το «δι’ ευχών» του ο π. Σωφρόνιος ευχήθηκε, ενότητα στην Ρωμηοσύνη, μετάνοια και αγωνιστικό φρόνημα!