Βρετανία: 9 στους 10 θανάτους από κορωνοϊό συμβαίνουν σε εμβολιασμένους!

Γράφει ο Γάκης Δημήτριος, πρ. Διοικητής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

O Josef Mercole αναλύει τα δεδομένα της Μεγάλης Βρετανίας και διαπιστώνει ότι 9 στους 10 θανάτους covid-19 αφορούν εμβολιασμένους.

Παραθέτω τα κύρια σημεία του άρθρου τα οποία πρέπει να ειδωθούν με προσοχή δεδομένου ότι η θνητότητα είναι πολυπαραγοντική και η εκτίμησή της χρειάζεται αναλυτική μελέτη.

Τα στοιχεία προέρχονται από το βρετανικό τεχνικό δελτίο του Φεβρουαρίου του 2022 UK Health Security Agency και αφορούν την περίοδο 24 Ιανουαρίου – 28 Φεβρουαρίου 2022.

Την ανάλυση την παίρνει από το The Expose.

Εστιάζεται στον ενήλικο πληθυσμό, αφήνοντας έξω την ομάδα 0-18 ετών.

Ως εμβολιασμένους θωρεί και τις τρεις δόσεις.

Οι ενήλικες νοσηλευόμενοι ήταν στο 85 % εμβολιασμένοι που είναι κοντά στο ποσοστό εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό (2 δόσεις στο 85,6 % των άνω των 12 ετών).

Οι θάνατοι στους ενηλίκους αφορούν σε ποσοστό 89% εμβολιασμένους, ποσοστό που είναι αρκετά υψηλότερο από το ποσοστό εμβολιασμού στον ενήλικο πληθυσμό αν λάβουμε τις 2 δόσεις προς σύγκριση (αν όμως λάβουμε το σύνολο των πρώτων δόσεις που είναι 91,7 % είναι λίγο χαμηλότερο).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με τις επιφυλάξεις που εξέφρασα, τα δεδομένα της Βρετανίας δείχνουν ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι στην περίοδο της «όμικρον» είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με το επίπεδο του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό.

ΥΓ1. Πιστοποιείται ότι η όμικρον δεν ελέγχεται από το εμβόλιο. Άρα ορθά η Βρετανία ήρε όλα τα μέτρα.

ΥΓ2. Δεν ξέρουμε όμως πόσο χρόνο μετά το «ξεθύμασμα» του εμβολίου συμβαίνει αυτό.

ΥΓ3. Θα πρέπει να δοθούν λεπτομερή στοιχεία εμβολιασμού των ατόμων τρίτης ηλικίας για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα!

πηγή