Το νομοσχέδιο της Καλιφόρνια θα τιμωρεί τους γονείς που δεν «επιβεβαιώνουν» την ταυτότητα φύλου του παιδιού τους

Μετάφραση για την ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

 

Ένα πρόσφατα αναθεωρημένο νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια θα καθιστούσε την άρνηση ενός γονέα να «επιβεβαιώσει» την διεμφυλική ταυτότητα ενός παιδιού, λόγο για άρνηση της επιμέλειας ή δικαιωμάτων επίσκεψης.

Η νομοθεσία, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τη συνέλευση της πολιτείας, θα απαιτούσε από κάθε δικαστή που άκουγε μια διαμάχη για την επιμέλεια ενός παιδιού που προσδιορίζεται ως διεμφυλικό να ευνοήσει έναν γονέα που «επιβεβαιώνει» το προτιμώμενο φύλο του παιδιού. Την Τρίτη, οι συντάκτες του νομοσχεδίου κυκλοφόρησαν μια ενημερωμένη έκδοση που ορίζει «την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία» ενός παιδιού να περιλαμβάνει «την επιβεβαίωση της ταυτότητας του φύλου του παιδιού από τον γονέα».

Οι επικριτές λένε ότι το νομοσχέδιο, όπως είναι τώρα γραμμένο, θα μπορούσε να οδηγήσει τους δικαστές να αντιμετωπίζουν ως κακοποιούς τους γονείς που δεν υποστηρίζουν πλήρως τους ισχυρισμούς του παιδιού τους ότι είναι διεμφυλικό.

«Όταν λέτε ότι η επιβεβαίωση του φύλου είναι προς το συμφέρον του παιδιού για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία, δεν χρειάζεται να πείτε ότι [η μη-επιβεβαίωαη] είναι πλέον κακομεταχείριση, επειδή δεν φροντίζετε για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία εάν δεν τους επιβεβαιώνεις», είπε η Erin Friday , δικηγόρος του Σαν Φρανσίσκο και συνεπικεφαλής του συνασπισμού γονέων Το Καθήκον μας (Our Duty).

«Δεν είναι γιγαντιαίο άλμα – είναι ένα μικρό βήμα για να φτάσεις εκεί. Ξέρουμε ακριβώς πού το πάνε. Δεν πίστευα ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να χειροτερέψει, αλλά έγινε χειρότερο».

Το νομοσχέδιο γνωστό ως A.B.957, είναι η τελευταία κίνηση των Δημοκρατικών της Καλιφόρνια να κατοχυρώσουν νομικά την αριστερή ιδεολογία του φύλου. Ο γερουσιαστής της πολιτείας Scott Wiener (D.), ο οποίος συνέταξε το μέτρο μαζί με την Lori Wilson (D.) μέλος της νομοθετικής Συνέλευσης (Assemblywoman) προωθεί ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα απαιτούσε από τους ανάδοχους γονείς να υποσχεθούν ότι θα «επιβεβαιώσουν» την ταυτότητα φύλου παιδιών που προσδιορίζονται ως διεμφυλικά. Το 2022, ο Weiner εισήγαγε για πρώτη φορά στη χώρα νόμο που καθιστούσε την Καλιφόρνια «λιμάνι» για ανήλικους εκτός της πολιτείας να λαμβάνουν θεραπείες αλλαγής φύλου χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων.

Εν τω μεταξύ ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott (R.) δήλωσε πέρσι ότι το να βοηθάς παιδιά να λαμβάνουν τέτοιες θεραπείες ισοδυναμεί με παιδική κακοποίηση.

Το νομοσχέδιο της Καλιφόρνια δεν ορίζει την «επιβεβαίωση», αφήνοντάς το ασαφές εάν ένας γονέας απαιτείται να υποστηρίξει την επιθυμία του παιδιού για κοινωνική μετάβαση ή να λάβει ιατρικές θεραπείες για αλλαγή φύλου. Ούτε το νομοσχέδιο κάνει διακρίσεις με βάση την ηλικία του παιδιού ή το ιστορικό ψυχικής υγείας.

Ο εκπρόσωπος της Wilson διαφώνησε ότι το αναθεωρημένο νομοσχέδιο είναι σημαντικά διαφορετικό από την προηγούμενη έκδοση και σημείωσε ότι ο Α.Β.957 αφορά μόνο το οικογενειακό δίκαιο. Δεν θα θεωρούσε ως έγκλημα τη «μη επιβεβαίωση» από τους γονείς.

«Δεν σημαίνει ότι [η επιβεβαίωση] είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ή καθοριστικός παράγοντας είπε ο εκπρόσωπος,Taylor Woolfork. «Είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που πρέπει να λάβει υπόψη ο δικαστής όταν δουλεύει μια συμφωνία επιμέλειας».

Το γραφείο του Wiener δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε εύκολα από τη Συνέλευση στα τέλη του Μαρτίου με την υποστήριξη 51 Δημοκρατικών αν και 16 νομοθέτες απέφυγαν να ψηφίσουν, περισσότεροι εκ των οποίων Δημοκρατικοί. Η ενημερωμένη έκδοση είναι προγραμματισμένη για ακρόαση της επιτροπής της Γερουσίας την επόμενη εβδομάδα.

freebeacon