Το λεξικό Cambridge άλλαξε τον ορισμό της έννοιας «γυναίκα»

 

Το λεξικό του Cambridge ενημέρωσε πρόσφατα τους ορισμούς του για τη «γυναίκα» και τον «άνδρα» ώστε να συμπεριλάβει τα διεμφυλικά άτομα, διευρύνοντας επίσημα το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα.

«Έκαναν αυτή την προσθήκη στο λήμμα για τη λέξη ”γυναίκα” τον Οκτώβριο. Όμως η αλλαγή έγινε γνωστή αυτή την εβδομάδα» δήλωσε εκπρόσωπος του Cambridge Dictionary στην Washington Post όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

 

«Ο μακροχρόνιος ορισμός της λέξης «γυναίκα» διατυπώνεται ως “ένα ενήλικο θηλυκό ανθρώπινο ον” και εξακολουθεί να υπάρχει παραμένοντας αμετάβλητος ενώ έχει προστεθεί και η φράση: “Ένας ενήλικας που ζει και ταυτοποιείται ως γυναίκα, παρόλο που μπορεί να έχει διαφορετικό φύλο κατά τη γέννησή του“» δήλωσε η Sophie White, εκπρόσωπος του Cambridge University Press and Assessment.

Στον ορισμό της γυναίκας περιλαμβάνονται δύο παραδείγματα που αναφέρονται σε διεμφυλικά άτομα. Το ένα παράδειγμα αναφέρει: «Ήταν η πρώτη τρανς γυναίκα που εκλέχθηκε σε εθνικό αξίωμα». Στο δεύτερο παράδειγμα που χρησιμοποιεί τον επικαιροποιημένο ορισμό αναφέρεται: «Η Μαρία είναι μια γυναίκα που γεννήθηκε άνδρας».

Αντίστοιχες επικαιροποιήσεις έγιναν και στο λήμμα της λέξης «άνδρας» όπου και σε αυτό προστέθηκαν δύο παραδείγματα. «Ο Μαρκ είναι τρανς άνδρας (= ένας άνδρας που λέγεται ότι ήταν γυναίκα όταν γεννήθηκε)» και «ο γιατρός τους ενθάρρυνε να ζήσουν ως άνδρες για λίγο πριν υποβληθούν σε χειρουργική μετάβαση».

πηγή

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα