Τα ΜΑΤ έπνιξαν με χημικά τους ήρωες με τις λευκές ποδιές – Τραυματίστηκε απεργός πείνας

«Παραιτήσου» φώναζαν έξω από τη Βουλή οι υγειονομικοί και δέχτηκαν επίθεση

Ένταση επικράτησε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από τη Βουλή, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν το κτίριο της Βουλής. Η συγκέντρωση πραγματοποίηθηκε το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία προς τη Βουλή.

Οι υγειονομικοί που διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τις αναστολές εργασίας, την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την επίμονη άρνηση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, βροντοφώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Το παρών έδωσαν και υγειονομικοί οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας.

«Γιατί κύριε Μητσοτάκη αγαπάτε τους εργολάβους», «ταφόπλακα στο ΕΣΥ», «όχι στη διάλυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας», «όχι στην υποχρεωτικότητα και στον εκβιασμό» ήταν μερικά από τα μηνύματα που είχαν γράψει σε πλακάτ οι διαδηλωτές.

Μάλιστα οι ήρωες με τις λευκές ποδιές που εργάστηκαν σκληρά την πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας δέχτηκαν άνανδρη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες για έναν τραυματία απεργό πείνας.

ΠΗΓΗ