Σιωπή κυρίες και κύριοι! Μη θίγετε τα κακώς κείμενα!

Γράφει ο Ιωάννης Καβαλιώτης, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, τέως Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Λοιμωδών Θεσσαλονίκης
  • Γιατί μας απαγορεύουν να συζητάμε τις παρενέργειες του εμβολίου κατά κορωνοϊού;
  • Γιατί επικρατεί αναγκαστική σιωπή;
  • Μήπως αυτή η αναγκαστική σιωπή σημαίνει πραγματικά ότι η επίπτωση του εμβολίου είναι χειρότερη από ότι θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε από εμάς;   

Λοιπόν,

– Κάθε μέρα φεύγουν άνθρωποι (κυρίως νεότερης ηλικίας – κάτω των 60) χωρίς ιατρικά προβλήματα

– Κανείς γιατρός δεν συνδυάζει και δεν σκέπτεται να συνδυάσει

– Κανείς εμβολιασμένος δεν τολμά να σκεφτεί  ή να συζητήσει ανάλογα περιστατικά

– Τελευταία αρχίζουν κάποιοι (εμβολιασμένοι) να θέτουν την υπόνοια ή να θεωρούν βέβαιο ότι όλοι αυτοί οι θάνατοι μπορεί να οφείλονται σε παρελθούσα Covid-19 (π.χ. θρομβώσεις). Μπορεί να συμβεί και αυτό. 

Προσέξτε όμως: αυτοί που δεν έχουν νοσήσει και εμβολιάστηκαν; Φταίει η νόσος και σε αυτούς; Αυτοί που εμβολιάστηκαν και στη συνέχεια νόσησαν, τι φταίει; Οι εμβολιασμένοι προσλαμβάνουν ευκολότερα, και νοσούν ευκολότερα και ενίοτε βαρύτερα. Αυτό είναι δεδομένο σήμερα. Γιατί θέλουμε να το αγνοούμε; Και είναι περίεργο το  εξής, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν μιλά για το αν αυτός που κατέληξε είχε εμβολιαστεί. Όλοι όμως θα διαλαλήσουν αν κάποιος κατέληξε από τη νόσο. Πρόσφατα ένα νεαρό παλληκάρι κατέληξε στις διακοπές του. Τα ΜΜΕ έγραψαν ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και παρόλα αυτά πήγε διακοπές. Κανείς όμως δεν έγραψε αν ο νεαρός είχε εμβολιαστεί προηγουμένως. Και πιστεύω ότι δεν υπάρχουν σήμερα πολλοί φοιτητές που είναι ανεμβολίαστοι. Δεν τους δέχονται στα πανεπιστήμια οι περισσότεροι καθηγητές.

Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά. Και όταν δεν μπορούν να συνδυαστούν σημερινά συμβάντα, φανταστείτε σε δύο-τρία χρόνια. Τότε είναι που θα έχει ξεχασθεί κάθε τυχόν συσχέτιση. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μερικές φορές οι ανεπιθύμητες ενέργειες ενός εμβολίου ή φαρμάκου εκδηλώνονται σε απώτερο χρόνο. Ενίοτε και στην επόμενη γενιά (π.χ., λήψη σκευάσματος από την έγκυο και εκδήλωση βλαπτικής δράσης αργότερα στο παιδί).

πηγή

4/8/22