Προς τους έχοντας συμφέρον να τρομοκρατούν (ΜΜΕ, εξαρτημένους από τις Big Pharmas, τηλενάρκισσους, κ.λπ.)

Γράφει ο Δημήτριος Γάκης, πρ. Διοικητή Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

ΠΑΨΤΕΕΕΕΕΕ! Τέρμα η τρομοκρατία ! Γελοιοποιείστε !
Μαζέψτε τον «κοπρολάγνο» χημικό που δίνει Ιατρικές συμβουλές…
Μαζέψτε τον «προφήτη» εκ Κρήτης που συνιστά δόσεις που δεν τεκμηριώθηκαν και κάνει «μαντεψιές». Έχει μια «αποτυχιολαγνία». Δεν εξηγείται διαφορετικά. Όσο από επιστήμη αν κρίνω από το λεχθέν «ο κορωνοϊός μπορεί να ενεργοποιήσει αθηρωματικές πλάκες», άστο να πάει…
Μαζέψτε όλους τους δακτυλοδεικτούμενους…
Τέρμα το ΠΑΡΑΜΥΘΙ…
Ούτε 6ο κύμα έχουμε… Είμαστε σε οδόντωση του 3ου κύματος. Δείτε τις καμπύλες και μετά μιλήστε. Και διαβάστε! Διαβάστε την ιστορία του τελευταίου εμφανισθέντος κορωνοϊού το 1889. Οδοντώσεις θα έχουμε και άλλες που σε 1-2 χρόνια θα γίνουν ετήσιες ή διετείς μικροεπιδημίες όπως οι άλλοι τέσσερις κορωνοϊοί του κοινού κρυολογήματος.
Είστε εκτός λογικής όταν προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα με τον τουρισμό στην κορύφωση του!
Τι περιμένατε να γίνει στα νησιά όπου ο πληθυσμός δεκαπλασιάζεται; Να εξαφανιστεί ο κορωνοϊός;
Θεωρείτε ότι με αυτά τα στοιχεία μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για την πορεία της επιδημίας στην χώρα;
Αγνοείτε βασικές αρχές και διαπιστώσεις της Επιδημιολογίας όταν υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών; Δεν ξέρετε ότι τότε αυξάνει η μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων. Τι περιμένατε. Να πέσουν οι αριθμοί; Και μου κάνετε την …καφετζού;
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΡΑΙΜΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ:
– Αγνοείστε τους! Όταν τριπλασιάζεται ο πληθυσμός της χώρας θα αυξηθούν και τα «κρούσματα» (από, τουλάχιστον, τριπλάσια έως πολλαπλάσια)
– Όταν έχουμε καύσωνα και κλεινόμαστε σε κλιματιζόμενους χώρους, θα αυξηθούν τα κρούσματα. Αυτό έγινε και τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια.
– Εφαρμόστε, ιδίως οι ευπαθείς, τους κανόνες ατομικής προστασίας ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ.
– Μην κολυμπάτε με μάσκα Ν95. Πάρτε, αν θέλετε μία κανονική μάσκα και αναπνευστήρα και απολαύστε την μαγεία της θάλασσας (η βρεγμένη μάσκα επιτρέπει την μεταφορά τυχόν ιών απο την επιφάνεια της βαθιά στα πνευμόνια σας και αυξάνει τον κίνδυνο σας)
– Οι θάνατοι αφορούν τις μεγάλες ηλικίες. Λάβετε τα μέτρα σας, οι ηλικιωμένοι, σταθμίζοντας, εξατομικευμένα, ένας έκαστος τον κίνδυνο και παίρνοντας τις αποφάσεις σας.

Ψυχραιμία και Λογική!