Ο Οικουμενισμός επελαύνει… «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα γιατί μας ενώνει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός!»

 

Άνοιξε ξανά τις πύλες του στους πιστούς της Κω ο αναστηλωμένος πλέον παπικός ναός του Τιμίου Σταυρού,  επί της οδού Αναπαύσεως.

Της «ακολουθίας» των εγκαινίων πρωτοστάτησε ο παπικός επίσκοπος Κουστώδιος των Αγίων Τόπων Φραγκίσκος Πατόν, με την οικονομική αρωγή του οποίου αποκαταστάθηκαν οι ζημιές του Ναού που προκάλεσε ο σεισμός του 2017. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι η σημερινή λειτουργία είναι αφιερωμένη στο πολύτιμο αγαθό της ειρήνης των λαών όλου του κόσμου.

Το δικό τους ξεχωριστό παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου κ. κ Ναθαναήλ καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου.

 

 

Ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ δήλωσε ότι με τις «Ευχές» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από τους αιρετικούς Παπικούς, γιατί μας ενώνει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός:

«Είμαστε χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Γέροντα από τα Ιεροσόλυμα, τον Γέροντα, τον αδελφό μας που είναι συνέχεια εδώ, χαιρόμαστε που φτιάχτηκε το μοναστήρι, χαιρόμαστε που ανακαινίστηκε και το  Πρεσβυτέριο, που ετοιμάστηκε η «εκκλησία», που ετοιμάστηκε η κρύπτη…

Όλα είναι όμορφα, θέλω να επαινέσω τους «Πατέρες» για την όμορφη εργασία και να τους ευχαριστήσω που ακολουθούν τα βήματα των Πατέρων της Εκκλησίας και πορεύονται, γιατί πορευόμαστε με τις Ευχές εμείς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ξέρουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα  γιατί μας ενώνει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός!».

πηγή