Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα: Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας δηλώνει ότι δεν ξέρει αν είχαν κάποιο αποτέλεσμα οι μάσκες!

Στα «μεθέορτα» του κορωνοϊού και ενώ ο ΠΟΥ σήμανε τη λήξη της πανδημίας οι ιθύνοντες στη Γερμανία απαντούν ότι δεν γνωρίζουν αν η εφαρμογή του μέτρου της μασκοφορίας είχε οποιοδήποτε αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού! Αυτό προκύπτει από μια πρόσφατη δήλωση του Karl Lauterbach, ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας της Γερμανίας!
Πιο συγκεκριμένα η απάντησή του σύμφωνα με την γερμανική Bild συνοψίζεται στο ότι «συνολικά, η αποτελεσματικότητα των μεμονωμένων μέτρων (π.χ. απαιτήσεις για μάσκα) δεν μπορεί να ελεγχθεί μεμονωμένα, αλλά μόνο σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα που ελήφθησαν τη στιγμή της αντίστοιχης έρευνας»
Μετά από τρία χρόνια κορωνοϊού και πολλούς μήνες υποχρεωτικών επιβολών μασκών σε ανήλικους μαθητές στα σχολεία, σε λεωφορεία, τραίνα, θέατρα, σούπερ μάρκετ και σχεδόν σε κάθε μέρος όπου συγκεντρώνονται οι άνθρωποι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει ακόμα αν το μέτρο είχε κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα!