Η Γαλλία κατοχυρώνει συνταγματικά το «δικαίωμα στην έκτρωση»

Σχόλιο ΕΡΩ: Ο πολιτισμός του θανάτου στη Γαλλία θα κατοχυρώνεται πλέον και στο Σύνταγμα της χώρας! Η πνευματική κατηφόρα της Δύσης συνεχίζεται ακάθεκτα και με αμείωτους ρυθμούς… Οι εκτρώσεις, δηλ. η θανάτωση ενός ανυπολόγιστου αριθμού αγέννητων παιδιών, αποτελούν κεντρική πολιτική των δυτικών κρατών και πασχίζουν να τις διευκολύνουν με κάθε μέσο ενώ παράλληλα πολεμούν ανελέητα κάθε αντίθετη φωνή…
 

Με βασικό στόχο να γίνει η Γαλλία η πρώτη χώρα που θα κατοχυρώσει στο Σύνταγμά της τη δυνατότητα της εθελούσιας διακοπής της εγκυμοσύνης, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι η σχετική πρόταση είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στο Συμβούλιο του Κράτους.

Η συνταγματική αναθεώρηση θα αφορά το άρθρο 34 του γαλλικού Συντάγματος και θα προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ασκείται «η ελευθερία της γυναίκας, που είναι εγγυημένη, να επιλέγει μία εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης της».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν θα γίνει μέσω δημοψηφίσματος αλλά μέσω της λεγόμενης διαδικασίας του Συνεδρίου των Βερσαλλιών, δηλαδή της κοινής απόφασης της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας. Στη Γαλλία ο πρώτος νόμος για την εθελούσια διακοπή της κύησης υπερψηφίστηκε το 1975, επί προεδρίας Ζισκάρ Ντ′ Εστέν και με υπουργό Υγείας τη Σιμόν Βέιλ.

Το 2022 κατεγράφησαν στη Γαλλία 234.000 αμβλώσεις, οι περισσότερες της τελευταίας τριακονταετίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ