Η Δημόσια Υγεία στο Εκτελεστικό Απόσπασμα και η Ορθόδοξη Πίστη στον αναπνευστήρα

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης MD, SM, ScD
Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Χαιρετισμός στη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομάδας Επαγγελματιών Υγείας στις 22 Απριλίου 2023 στην Θεσσαλονίκη

Αγαπημένοι μου Συνάδελφοι Υγειονομικοί,
Συναγωνιστές στα μετερίζια για την προστασία και προαγωγή της Υγείας των συμπατριωτών μας,
Συνοδοιπόροι στον καλόν αγώνα της Πίστεως και της Ανθρωπιάς,
Περήφανοι Συνέλληνες της μητέρας Πατρίδας,
Θαυμάζω την υπομονή σας,
Παίρνω θάρρος από το κουράγιο και την αστείρευτη υπομονή σας,
Υποκλίνομαι μπροστά στην ανυποχώρητη προσωπική και συλλογική σας θυσία,
Είμαι βαθύτατα συγκινημένος που βρίσκομαι ανάμεσα σε συναδέλφους που κράτησαν τον όρκο του Ιπποκράτη στη χώρα που τον γέννησε.
Είμαι γεμάτος χαρά και ελπίδα που βλέπω τόσους ήρωες υγειονομικούς που τίμησαν τις αξίες και τα ιδανικά της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας με αντίτιμο την απώλεια της εργασίας τους και την ταλαιπωρία της οικογένειάς τους.
Σας ευχαριστώ που μείνατε αδούλωτοι μπροστά στην υγειονομική κατοχή της πατρίδας μας Ελλάδας και Κύπρου.
Σας ευχαριστώ που αντισταθήκατε μπροστά στο επιστημονικοφανές ψέμα,

Σας ευγνωμονώ που παραμείνατε ατάραχοι ενάντια στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική σας εξουθένωση και δείξατε πώς μπορούν να επιβιώνουν οι σύγχρονοι μάρτυρες για να φωτίζουν την ζωή μας ανοίγοντας τον δρόμο της κοινωνίας και χαράζοντας πορεία για όλους,

Είστε οι θριαμβευτές προπομποί που καθορίζουν ατάραχα και αλάνθαστα τις επιλογές της ζωής μας σε αυτά που περάσαμε και σε αυτά που πολύ φοβάμαι ότι θα ζήσουμε στη συνέχεια.

Φωτεινοί φάροι σταθήκατε για όλους εμάς που παρακολουθούσαμε με κομμένη την ανάσα τον ανυποχώρητο επικό σας αγώνα.

Συγχαρητήρια για τον θρίαμβό σας πάνω στο ψέμα,

Συγχαρητήρια για την επικράτησή σας πάνω στην δικτατορία,

και για την επιστροφή σας στον χώρο που διακονείτε δίπλα στο κρεβάτι του πόνου του κάθε συνανθρώπου μας.

Σας μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Κόρης Κύπρου στην Μάνα Ελλάδα!

Η αγωνιζόμενη Κύπρος εκφράζει την βαθιά της ευγνωμοσύνη γιατί κρατήσατε τροπαιοφόροι για τόσους μήνες τις Θερμοπύλες της Υγείας απέναντι στην κατάπτυστη υγειονομική δικτατορία.

Οι 300 του Λεωνίδα έγιναν πολλαπλασιαστικά 20 χιλιάδες του Ιπποκράτη και 50 χιλιάδες και πολλοί περισσότεροι αγωνιστές της Ελλάδας και της Κύπρου που κράτησαν ψηλά το ανέσπερο Φως της Ελευθερίας και της Ορθοδοξίας.

Ντροπή σε αυτούς που μάταια προσπάθησαν να πετύχουν την ηθική και φυσική σας εξόντωση με τόση επιμονή και αγριότητα.

Ντροπή σ’ αυτούς που σας στοχοποίησαν και σας λοιδώρησανγια τόσους μήνες και με απύθμενο θράσος ψέλλιζαν ότι το κάνουν για την υγεία σας,

Ντροπή σ’ αυτούς που έσπειραν εργολαβικά τον διχασμό ανάμεσα στον λαό και είχαν την αναίδεια να λένε ότι το κάνουν για να προστατεύσουν την υγεία της κοινωνίας.

Ντροπή και σε όλους αυτούς που εκκωφαντικά σιώπησαν μπροστά στο διαρκές έγκλημα λουφάζοντας ή/και κερδοσκοπώντας πάνω στην πονεμένη πλάτη των υγειονομικών και ολόκληρου του λαού.

Η Δημόσια Υγεία είναι το σύνολο των οργανωμένων και επιστημονικά τεκμηριωμένων δραστηριοτήτων της πολιτείας και της κοινωνίας που αποβλέπουν:

–         στην πρόληψη των νοσημάτων,
–         την προστασία και προαγωγή της υγείας,
–         την επιμήκυνση του προσδόκιμου επιβίωσης, και
–         στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στην Δημόσια Υγεία προβάλλουμε την αρχή της αυτονομίας και της ελεύθερης επιλογής των ανθρώπων ως ύψιστο αγαθό σε πείσμα της επαίσχυντης υγειονομικής δικτατορίας που επέβαλαν οι ιατρικά αγράμματοι στηριζόμενοι πάνω στο ψέμα.

Στην Δημόσια Υγεία σεβόμαστε την Ιπποκρατική Αρχή του «Ωφελέειν ή μη Βλάπτειν» σε αντίθεση με τις νεοφανείς θεωρίες του υποχρεωτικού εμβολιασμού που οδήγησαν στις ασυγχώρητες βλάβες των γενετικών σκευασμάτων.

Στην Δημόσια Υγεία αναδεικνύουμε τις αρχές της καθολικής συμμετοχής στις αποφάσεις και της ενδυνάμωσης των ανθρώπων με στόχο τον προσωπικό τους έλεγχο πάνω στην υγεία σε πλήρη αντιπαράθεση με την υποταγή και την υποδούλωση των ανθρώπων.

Στην Δημόσια Υγεία ενσωματώνουμε τις αρχές της αποδοχής των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων των ανθρώπων, της αμεροληψίας και της δικαιοσύνης ως απαράβατες αξίες για την προστασία και προαγωγή της υγείας των ανθρώπων.

Γι’ αυτό αγαπώ την Δημόσια Υγεία ως επιστήμη και την υπηρετώ ως Ιατρός, ως δάσκαλος και ως ερευνητής για πάνω από 20 χρόνια. Επειδή η Δημόσια Υγεία ενσωματώνει όλες τις αξίες της Ορθόδοξης μας Πίστης, την Ελευθερία, τον Σεβασμό, Την Αυτονομία του κάθε ανθρώπου, την Δικαιοσύνη, την Συμμετοχή, την Αποδοχή και τη Συλλογικότητα. Γιατί εν τέλει η Δημόσια Υγεία εκφράζει το αυθεντικό κοινοτικό πνεύμα του Χριστιανισμού στον τομέα της Υγείας.

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα για τον εργαστηριακά τροποποιημένο κορωνοϊό, για τις οικογενειακές φυλακές του εγκλεισμού, για τα παράλογα, παράνομα και υποχρεωτικά μέτρα, τις ψηφιακές τηλεφωνικές χειροπέδες, τους υποχρεωτικούς βιασμούς των σωμάτων και των παιδιών μας με τις αμφιλεγόμενες εξετάσεις, τα ανθρωποκτόνα ενέσιμα σκευάσματα και τόσα άλλα. Έχουν όλα αποκαλυφθεί τώρα μπροστά στα μάτια όλων.

Δυστυχώς, στα χρόνια της πανδημίας, η Δημόσια Υγεία στήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα από μια ανερμάτιστη πολιτεία με τη σύμπραξη των παρατρεχάμενων της εξουσίας και των μέσων μαζικής επικοινωνίας που μετατράπηκαν σε σύγχρονα όπλα φόβου και παραπλάνησης του λαού.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι η Διοικούσα Εκκλησία και πολλά κάστρα (Μοναστήρια) της Ορθοδοξίας, όχι μόνο έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι, όχι μόνο συναίνεσαν σε ένα τέτοιο οργανωμένο έγκλημα, αλλά έστειλαν και την Ορθόδοξη Πίστη στον αναπνευστήρα με το κλείσιμο των Εκκλησιών, την κατάργηση των λιτανειών, τα λογής μασκο-κηρύγματα και τις αιρετικές εμβολιο-σοφιστείες, και την αδογμάτιστη μετάθεση ακόμα και του εορτασμού του Πάσχα των Ελλήνων!

Σήμερα βλέπουμε το ασυγχώρητο έγκλημα του κορωνοϊού να συνεχίζεται από τα όρνεα που ξεσκίζουν τις σάρκες των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας, ξεπουλώντας τα στα ξένα συμφέροντα. Ήδη επιχειρούν να κάνουν το ίδιο και στην Κύπρο.

Σήμερα διακηρύσσουμε ότι δεν θα τους περάσει. Η λαίλαπα του ξεπουλήματος της χώρας θα μας βρει ενωμένους απέναντί τους. Θα παλέψουμε με κάθε μέσο αδιαφορώντας για την παράλυση που έχει καταλάβει ένα τμήμα του πληθυσμού και θα βρεθούμε αταλάντευτοι απέναντί τους. Δεν θα επιτρέψουμε το άνομο ξεπούλημα της πατρίδας μας και την ακύρωση της ζωής και του μέλλοντος των παιδιών μας από τους αχαλίνωτους νεοταξίτες που μοιράζουν ψεύτικο χρήμα χωρίς αντίκρισμα.

Ήδη, η μεγαλύτερη οικονομία των παγκόσμιων αρπακτικών καταρρέει μπροστά στην απληστία της πολεμοκάπηλης κυριαρχίας τους.
Ήδη, η Ορθοδοξία ετοιμάζεται να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της ψευτο-ευσέβειας και της κορωνο-πλάνης.

Τιμημένοι Υγειονομικοί,
σας ευχαριστώ για τον αγώνα σας,
σας συγχαίρω για την θυσία σας,
σας ευγνωμονώ που είστε εδώ για να ανοίγετε τον δρόμο,
να γκρεμίζετε το ψέμα,
να φωτίζετε τα σκοτάδια,
να ελευθερώνετε τις παγιδευμένες ψυχές μας,
να ανεμίζετε ψηλά τη σημαία της Αλήθειας και του χρέους.
Εσείς είστε οι φάροι της κοινωνίας,
Εσείς είστε το φως των Ελλήνων και του Κόσμου.

Συνεχίστε την θριαμβευτική σας πορεία.
Κρατείστε ψηλά την Ανδρεία,
την Ορθόδοξη Πίστη,
και την Ελπίδα της Ανάστασης για την πατρίδα και το Έθνος.
Μετά από αυτό το επαίσχυντο χρονικό της ντροπής και του σκότους,
θα προβάλει η ανάσταση της Ελλάδας για να φωτίσει δικαιωματικά όλο τον κόσμο.

Σε αυτή την ένδοξη αναλαμπή, θα σας έχουμε πρότυπο
της Αλήθειας,
του Φωτός και
της Ορθοδοξίας.

Είστε οι φωτεινοί σηματοδότες για όλους μας,
Σας σφίγγω αδελφικά το χέρι.
Χριστός Ανέστη!