Η DC Comics προωθεί σε παιδιά την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα

 

Η DC Comics έκανε ένα τολμηρό βήμα για να ενταχθεί στο cartoon σκέλος της προπαγάνδας του τρανς κινήματος: μία από τις πρώτες της κυκλοφορίες του 2023, το τέταρτο τεύχος του The Joker: The Man Who Stopped Laughing, δείχνει τον Τζόκερ να μένει έγκυος και να «γεννά» έναν γιο.

Το γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί καθόλου αστείο. Ο Τζόκερ, που έγινε «αθάνατος» ως ένας από τους «αρχαίους κακούς» της αμερικανικής μυθολογίας στο έντυπο και την οθόνη, είναι ένας σαδιστής, κακός άντρας – αλλά όχι γυναίκα. Αλλά η νέα σειρά των Matthew Rosenberg και Carmine Di Giandomenico παρουσιάζει «τo πιο παράξενο κόλπο της μέχρι τώρα», και ο Τζόκερ μένει έγκυος από τη μητέρα του παιδιού του, τη μάγισσα Zatanna.

Αυτή η εναλλαγή φύλων είναι σκόπιμη και γίνεται για να δυναμώσει το τρανς πολιτισμικό μήνυμα και να ξεχειλώσει τα όρια της – ήδη κακοποιημένης – ευπιστίας του κοινού. Μια σκηνή δείχνει έναν άνδρα ντυμένο γελωτοποιό να παρατηρεί την «έγκυο» κοιλιά του Τζόκερ: «Νομίζω ότι είσαι έγκυος». Ο Τζόκερ απαντά: «Νομίζω ότι έχεις δίκιο. Έχουμε κανέναν καλό Μαιευτήρα- Γυναικολόγο(!!!!) για να τον χρησιμοποιήσουμε;» Σύμφωνα με την ιστορία, η εγκυμοσύνη είναι το αποτέλεσμα ενός ξορκιού της Zatanna και τελειώνει με τον Doctor Phosphorous να ξεκινά το τοκετό, κοιτάζοντας τον Joker με τα πόδια του στους αναβολείς, πριν ο κακός βγάλει με έναν έμετο το παιδί….

Όπως είναι αναμενόμενο, η ιστορία έχει λάβει μικτές κριτικές. Ένας (απογοητευμένος) θαυμαστής δήλωσε ότι «γι’ αυτό σταμάτησα να διαβάζω κόμικς», άλλος ότι «τα κόμικς έχουν πραγματικά χάσει τον δρόμο τους ». Πολλοί επισημαίνουν ότι η ιστορία του «έγκυου άνδρα» είναι μέρος της «ατζέντας κοινωνικής δικαιοσύνης» της DC Comics, ενώ οι υπερασπιστές του κόμικ επιμένουν ότι αυτό είναι απλώς ένα κόμικ και ότι ως εκ τούτου, όποιος ισχυρίζεται ότι η εγκυμοσύνη του Τζόκερ έχει σκοπό τη προώθηση μιας κοινωνικής ατζέντας είναι απλώς ένας δύσκαμπτος άνθρωπος που δεν μπορεί να απολαύσει ένα αστείο (αν και πολύ περίεργο…)

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια πιστευτή εξήγηση αν ο αμερικανικός κόσμος των κόμικς δεν είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί εδώ και πολλά χρόνια τους ήρωες και τις ιστορίες τους για να προωθήσει απροκάλυπτα την ΛΟΑΤΚ ατζέντα. Για παράδειγμα, το 2021 η DC Comics παρουσίασε έναν νέο, αμφιφυλόφιλο Man of Steel, με τον Superman να κερδίζει τον ανδρικό έρωτα. Την ίδια χρονιά, η DC Comics έκανε queer και τον κολλητό του Batman, τον Robin, χαρακτηρίζοντάς τον επίσης ως αμφιφυλόφιλο, με τη συγγραφέα να σημειώνει ότι «ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στο γεγονός ότι η σεξουαλικότητα είναι ένα ταξίδι».

Ακόμη παλαιότερα, η DC Comics είχε κυκλοφορήσει μια λεσβιακή έκδοση της Batwoman. Η Marvel Comics μπήκε στο παιχνίδι λανσάροντας έναν «μη δυαδικό» super ήρωα που ονομάζεται Snowflake και το δίδυμο αδερφό του τoν Safespace (προφανώς για να χρησιμοποιήσει θετικές λέξεις). Οι LGBT χαρακτήρες αποτελούν βασικό στοιχείο των ιστοριών των X-Men εδώ και αρκετό καιρό, και το franchise των ταινιών Marvel Universe έχει ενταχθεί πλήρως στην ατζέντα LGBT, με τον σκηνοθέτη του Thor 4 να δηλώνει περήφανα: «Είμαστε όλοι queer».

Εφόσον από καιρό ο κόσμος των κόμικ έχει διαβρωθεί από την ΛΟΑΤΚΙ μυθοπλασία,  είναι προφανές ότι η απόφαση της DC Comics να εικονίσει ένα καρτούν άνδρα και έγκυο είναι μέρος της  ευρύτερης προσπάθειας ενσωμάτωσης της παραπλανητικής άποψης ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυοι – κάτι για το οποίο τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εργάζονται σκληρά εδώ και αρκετό καιρό, δημοσιεύοντας έναν χείμαρρο από ιστορίες «ανθρώπινου ενδιαφέροντος» με «εγκύους άνδρες».

Αυτές οι ιστορίες – και τώρα αυτή η νέα μυθοπλασία – είναι μέρος της συντονισμένης προσπάθεια να εξαλειφθεί η ενστικτώδης αντίδραση και η αποστροφή που συνοδεύουν την εμφάνιση ενός άνδρα με διογκωμένη,  «έγκυο» κοιλιά. Η DC Comics γνωρίζει ότι η ιστορία της κάνει να φτάσει ακόμη μακρύτερα αυτό το καινούργιο κατασκεύασμα και εδώ βρίσκεται όλη η ουσία της προσπάθειας. Για τώρα θα μας πουν ότι είναι απλώς ένα αστείο, μέχρι που δεν θα είναι… και μετά θα γίνει απαράδεκτο να γελάς με αυτό το αστείο….

 lifesitenews.com

πηγή

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα