Για την σύλληψη του Καθηγητή Επιδημιολογίας Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη

Συνέλαβαν τον γιατρό Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη! Επί ποίας βάσης; Διαβάζω τίτλους διαδικτυακών δημοσιεύσεων που μου προκαλούν φρίκη. “Συνέλαβαν τον αρνητή γιατρό!”. Τι αρνείται ο γιατρός; Αρνείται να συμφωνήσει με την άποψη της κυβερνητικής γραμμής πάνω στη διαχείριση της πανδημίας. Εγώ βλέπω έναν επιστήμονα – άνθρωπο με θετικότατο πρόσημο. Στηρίζει το δικαίωμα του ατόμου στο να δίνει ελεύθερα την συναίνεσή του προκειμένου να υποβληθεί σε μία ιατρική πράξη. Το δέον πρέπει να περιφρουρείτε. Όχι να το πολεμάμε.
 
Μιλά για διεθνείς συμβάσεις και για ψηφίσματα του συμβουλίου της Ευρώπης τα οποία περιφρονούνται. Μόνο αυτός βλέπει δηλαδή ότι ο εμβολιασμός έχει καταστεί εμμέσως πλην σαφώς υποχρεωτικός; Δεν υπάρχει τρομερή πίεση σε όσους δεν εμβολιάστηκαν; Δεν απειλούνται μερικοί μέχρι και με απώλεια της εργασίας τους; Δεν δέχονται διαρκώς την πίεση του περίγυρού τους και δεν τους κοιτάνε καχύποπτα οι άλλοι σαν να είναι λεπροί; Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όμως απαγορεύεται. Είναι ψέματα που λέει ο Σωτηριάδης; Που ζούμε αν δεν το βλέπουμε; Μιλά για τις ελευθερίες που έχουν καταστρατηγηθεί και από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση για δηλητήριο και διχόνοια που σπέρνει ανάμεσα στους πολίτες. Ψέματα; Είμαστε όλοι μονιασμένοι και αλληλέγγυοι; Όποιος βλέπει ότι δεν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην εσωτερική συνοχή της κοινωνίας εθελοτυφλεί.
 
Ποιος πιστεύει ότι είναι αμέτοχη η κυβέρνηση σε αυτή την κατάντια, στον διαχωρισμό του κόσμου σε στρατόπεδα και σε όλη αυτή την πόλωση; Βάλτε το χέρι στην καρδιά και μιλάτε με όλη την ειλικρίνεια; Επηρεάζει την στάση μας η στάση της κυβέρνησης ναι ή όχι; Έχουμε διχαστεί επικίνδυνα ναι ή όχι; Έστω όμως και αν ακόμα διαφωνούμε και είμαστε μόνο μία μικρή μερίδα που τα βλέπουμε έτσι τα πράγματα δεν οφείλουμε σαν κοινωνία να διαφυλάξουμε το δικαίωμα να ακούγονται όλες οι απόψεις; Στο κάτω-κάτω λεκτικά μας είπαν πως είναι σεβαστές οι αποφάσεις του κάθε πολίτη.
 
Μας είπαν ότι δεν χωράνε στην κοινωνία μας διαχωρισμοί σε στρατόπεδα εμβολιασμένων και μη-εμβολιασμένων. Ωστόσο έχουν επινοήσει ευφάνταστα μέτρα τιμωρίας για όσους αποφασίζουν υποτίθεται ελεύθερα να μην εμβολιαστούν και από την άλλη επιβραβεύουν όσους εμβολιάζονται. Οι εκδηλώσεις μίσους εκατέρωθεν ούτε φαίνεται να τους απασχολούν ώστε να λάβουν μέτρα πρόληψης της κλιμάκωσης του χάσματος. Πότε θα πάρουν μέτρα; Όταν πια θα φτάσει η κοινωνία σε σύγκρουση; Ο Σωτηριάδης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να μας κουνά το δάκτυλο να σπέρνει τη διχόνοια και να ρίχνει δηλητήριο. Κουνάει το δάκτυλο στους ανεμβολίαστους, τους στοχοποιεί και αδιαφορεί για τις εκδηλώσεις μίσους εναντίον τους. Κάντε μια βόλτα στο φατσοβιβλίο και πέστε μου αν είναι λόγια αγάπης και αλληλεγγύης που γράφονται. Θλίβομαι που αυτός ο άνθρωπος είναι υπό σύλληψη με κατηγορίες που αρμόζουν σε έναν κοινό εγκληματία επειδή έχει αντίθετη άποψη.
 
Θλίβομαι επίσης που κάποιοι ανεγκέφαλοι θεώρησαν ότι έχουν το δικαίωμα να βανδαλίσουν το κτήριο του Σίγμα. Εξοργίζομαι όταν διαβάζω ότι θέλησαν να κάψουν ζωντανό τον φύλακα. Γιατί ρε «λεβέντες»; Επειδή ο άνθρωπος πήγε να εργαστεί για να βγάλει το ψωμί του σε ένα χώρο ο οποίος πρεσβεύει απόψεις με τις οποίες εσείς διαφωνείτε; Ναι θέλω να αποδοθεί καθολικά δικαιοσύνη. Θέλω να δω τους πραγματικούς δράστες να πληρώνουν για τις εγκληματικές τους πράξεις και για την κατάλυση της τάξης και της δημοκρατίας.
 
Η δημοσιογραφία δεν πρέπει να δέχεται απειλές. Ούτε χρηματισμό. Δεν συμφωνώ με πολλά από όσα προωθεί το κανάλι αυτό. Είμαι όμως φανατικά υπέρ της άποψης ότι κανένας και τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει αυτούς τους ανθρώπους να επιτελούν το έργο τους, να κάνουν τη δουλειά τους όπως μπορούν όπως κατανοούν και όπως ξέρουν, χωρίς να κινδυνεύουν, χωρίς να νιώθουν ότι απειλούνται και χωρίς να πιέζονται. Η ελεύθερη έκφραση είναι συστατικό της δημοκρατίας.
 
Όπως επίσης θέλω ο κάθε εργαζόμενος να πηγαίνει στη δουλειά του και να νιώθει ασφάλεια. Συμπεριλαμβανομένης και της απουσίας απειλής ότι αν δεν εμβολιαστεί ότι θα χάσει τη δουλειά του. Που ζούμε; Τον Σωτηριάδη αφήστε τον έξω όμως. Δεν έχει καμία σχέση ο Σωτηριάδης με αυτό που έγινε στο σίγμα. Αυτή είναι η γνώμη μου με τα όσα μπορώ να γνωρίζω.
 
Είμαι κάθετα εναντίον κάθε ενέργειας διχαστικής. Μικρής ή μεγάλης. Ο διχασμός και η διχόνοια είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο λαός που έχει δίπλα του τον κατακτητή ο οποίος σήμερα παρεμπιπτόντως πανηγυρίζει για την καταπάτηση των δικαίων μας και δεν νομίζω να διστάσει να εκμεταλλευτεί και άλλη ευκαιρία αν του την δώσουμε. Είμαι ο μόνος που βλέπει την απειλή να γιγαντώνεται από απέναντι ενόσω εμείς απασχολούμαστε με αλληλοκατηγορίες και αλληλοσπαραγμούς;
 
Εν κατακλείδι, υποστηρίζω το δικαίωμα του Σωτηριάδη και του κάθε Σωτηριάδη να μιλούν ελεύθερα και να εκφράζουν την άποψή τους. Κάθε προσπάθεια φίμωσης, της αντίθετης άποψης, είτε με απειλές, είτε με συλλήψεις, είτε με τιμωρητικά / εκδικητικά μέτρα μόνο λάδι στη φωτιά μπορεί να ρίξει. Μου είναι αδιανόητο μία δημοκρατική κυβέρνηση να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο. Που ζούμε αλήθεια;
 
Οφείλει πλέον ο πρόεδρος, χθες, να λειτουργήσει συνενωτικά, όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη. Ο κόσμος θέλει ομόνοια και σύμπνοια. Η σύλληψη του Σωτηριάδη η οποία πασιφανώς γίνεται επειδή έχει αντίθετη άποψη, μόνο ηγετική πράξη δεν είναι και δεν εξυπηρετεί τίποτε εκτός και αν έχει πλέον η κυβέρνηση αποφασίσει να συμπεριφερθεί σαν τρομοκράτης και να απειλήσει με αυτή τη σύλληψη όλους όσους έχουν αντίθετη άποψη! Θέλω να πιστεύω πως δεν επιθυμεί η κυβέρνηση να αλλάξει το πολίτευμα και να πάμε σε ολοκληρωτικό καθεστώς.