Ανησυχία για την αύξηση της υπερβάλλουσας θνησιμότητας

Γράφει ο Γάκης Δημήτριος, πρ. Διοικητής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
 
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
 
Όταν φτάνω στο σημείο να μιλήσω και μάλιστα όταν πρόκειται αυτό που θα πω να προκαλέσει ανησυχία, τότε είμαι πολύ προσεκτικός.
Έχω όμως ευθύνη να ενημερώσω τον πληθυσμό όσο πιο έγκαιρα μπορώ.
ΑΝΗΣΥΧΩ γιατί βλέπω την υπερβάλλουσα θνησιμότητα να ΕΠΙΜΕΝΕΙ. Όχι μόνο το 2021 αλλά και το 2022 και τους πρώτους μήνες του 2023.
Και αφορά κυρίως τα αναπτυγμένα πλούσια κράτη: ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Ευρώπη, Ισραήλ. Τα πολυεμβολιασμένα κράτη.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το εμβόλιο απέτυχε να προσφέρει ότι ευαγγελίζονταν. 
Όλοι νόσησαν και ανέπτυξαν φυσική ανοσία. 
Πολλές φωνές που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο ζητούν να σταματήσει η χρήση του λόγω αφ´ ενός της αποτυχίας και αφ´ ετέρου των επιπλοκών που ξεπέρασαν κάθε όριο του ανεκτού που ίσχυε για τα υπόλοιπα εμβόλια.
ΟΜΩΣ αυτό μπορεί να εξηγήσει μόνο την βραχυχρόνια αύξηση των θανάτων μετά την χρήση του. Είτε λόγω μη προστασίας και αύξησης των νοσήσεων από Covid, είτε λόγω βραχυχρόνιας τοξικότητος.
ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ. Έχουμε δηλαδή παρατεινόμενη υπερβάλλουσα θνησιμότητα, που δείχνει ότι υπάρχει κάποιος βλαπτικός παράγοντας που δρα μακροχρόνια.
Ποιος είναι αυτός;
Δυστυχώς, λόγω της εσκεμμένης απόκρυψης των επιδημιολογικών δεδομένων ή και της εσκεμμένης παραποίησής τους (περίπτωση ONS Βρετανίας) δεν είναι εύκολο να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Η παρατήρηση όμως παραμένει. Η υπερβάλλουσα θνησιμότητα όχι μόνο επιμένει αλλά σε αρκετές περιπτώσεις δείχνει να ανεβαίνει.
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ να απελευθερώσουν τα στοιχεία, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε Πολίτες και Κυβέρνηση .
Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι δεν νοιάζεται για την ασφάλεια μας (κάτι που δυστυχώς είναι εμφανές και από το δυστύχημα των Τεμπών)