Οι «νέες» ταυτότητες και η απαξίωση της προφητείας

Tου Νικολάου Κατσιαβριά

Όταν ήμουν φοιτητής είδα σε ένα τοίχο στο Φυσικό Τμήμα του ΕΚΠΑ γραμμένο ότι «η εξέλιξη του homosapiens θα είναι ο homobufo»! Το θυμήθηκα τον τελευταίο καιρό καθώς η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μας εφοδιάσει με νέες ψηφιακές ταυτότητες και έχει απολύσει υπουργούς και κληρικούς να πείσουν τους χριστιανούς ότι οι ταυτότητες δεν έχουν τίποτα αντιχριστιανικό και απλώς μας κάνουν σύγχρονους και μας… διευκολύνουν.

Ρωτούν: «Για μια προφητεία θα αρνηθείτε την νέα ταυτότητα;»

Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα σε ό, τι αφορά την προφητεία:

Στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο κεφ. 21, ο Ιησούς και οι μαθητές βρίσκονται έξω από τον ναό του Σολομώντος, όπως αυτός είχε ανακαινισθεί από τον Ηρώδη. Οι μαθητές θαυμάζουν λιθάρια και αφιερώματα. Ο Χριστός λέει: θα έλθουν ημέρες και από αυτά που βλέπετε δεν θα μείνει λίθος επί λίθον. Ρωτούν οι μαθητές πότε θα γίνουν αυτά; Ανάμεσα στα άλλα ο Ιησούς λέει: «όταν δε ίδητε κυκλουμένην υπό στρατοπέδων την Ιερουσαλήμ, τότε γνώτε ότι ήγγικεν (έφτασε) η ερήμωσις αυτής, τότε οι εν τη Ιουδαία φευγέτωσαν εις τα όρη και οι εν μέσω αυτής εκχωρείτωσαν, και οι εν ταις χώραις μη εισερχέσθωσαν εις αυτήν».

Το χειμώνα 69-70 μ.Χ. κάποιοι Εβραίοι στασίασαν εναντίον των Ρωμαίων. Την άνοιξη του 70 άρχισαν να φτάνουν ρωμαϊκές μονάδες και να στρατοπεδεύουν γύρω από την Ιερουσαλήμ. Ήταν μάλιστα και καιρός γιορτής και έρχονταν στην πόλη και από τα περίχωρα. Η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε ολοσχερώς. Έμεινε μόνο λίγο τείχος … των δακρύων!

Οι Χριστιανοί κάτοικοι της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι γνώριζαν τα λόγια του Χριστού έπρεπε να φύγουν στα γύρω βουνά ή έπρεπε να μείνουν μέσα να υποστούν την καταστροφή, την πείνα, τη σφαγή και τα δεινά της σκλαβιάς; Τους είχε υποδείξει ο Χριστός πριν 40 χρόνια τι να κάνουν ή όχι; Δεν θα ήταν ανόητοι αν δεν το ελάμβαναν υπ’ όψιν εκείνη την ώρα;

Λέει παρακάτω στο ίδιο κεφάλαιο ο Ιησούς: «Και Ιερουσαλήμ έσται πατουμένη υπό εθνών άχρι πληρωθώσι καιροί εθνών». Έκτοτε, λοιπόν, η Ιερουσαλήμ γίνεται για 20 σχεδόν αιώνες Ρωμαϊκή, Ρωμαίικη, Περσική, Αραβική, … έως το 1967, όποτε επανέρχεται στο ιδρυθέν το 1947 κράτος του Ισραήλ! Ό, τι είπε ο Χριστός επαληθεύτηκε στο ακέραιο! Ή όχι;

Δεν είναι ανοησία να περιφρονεί κανείς τα λόγια του Χριστού; Μετά από αυτά τα ιστορικώς τεκμηριωμένα δεν είναι προφανές ότι, όποιος παίζει με τα λόγια του Χριστού και των αγίων είναι ή άσχετος ή ανόητος;

Αλλά υπάρχουν και άλλα.

Αυτή τη φορά από την Αποκάλυψη: Ο υπέργηρος άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος υπαγόρευσε όσα είδε «γενόμενος εν πνεύματι» στον μαθητή του άγιο Πρόχορο στο γνωστό Σπήλαιο στην Πάτμο γύρω στο 100 μ. Χ. Με πολλή συντομία και λιτό τρόπο αναφέρεται στην από εκεί κει πέρα εξέλιξη της Ιστορίας, στην οποία ο Χριστός είναι κυρίαρχος. «Το άλφα και το ωμέγα». «Η αρχή και το τέλος», «οων, ο ην και ο ερχόμενος», ο οποίος «εξήλθε νικών και ίνα νικήσει». Φοβερά πράγματα σε μόνο 17 μεσαίου μεγέθους φύλλα!

Στην αρχή το Πνεύμα του Θεού ελέγχει κάποιες από τις εκκλησίες της Μικράς Ασίας. «Ο έχων ους ακουσάτω τι το Πνεύμα λέγει ταις Εκκλησίαις». Στον επίσκοπο της Εφέσου λέει « … μετανόησον και τα πρώτα έργα ποίησον: ει δε μη, έρχομαί σοι ταχύ και κινήσω την λυχνίαν σου εκ του τόπου αυτής …».

Μήπως δεν είδαμε τον 20ο αιώνα (πόσα χρόνια μετά;) τον εκτοπισμό των χριστιανικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία; Δεν είδαμε Θυατείρων να λέγεται ο Μεγάλης Βρετανίας, τον Φιλαδελφείας να έχει έδρα τη Βενετία; Δεν είδαμε ο Νέας Σμύρνης να βρίσκεται ανατολικά της Αθήνας και ο Νικαίας στα Δυτικά, ο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κάπου εκεί γύρω, ο Ναζιανζού, ο Τελμησού, … Όλοι εκτός! Τυχαίο; Προφανώς όχι!

Η Αποκάλυψη, λοιπόν, έχει λόγο και μεγάλη αξία.

Ποιος θα τολμήσει να περιφρονήσει τα λόγια των Aγίων και την προφητεία;

Και τώρα στο προκείμενο: ταυτότητες και 666.

Στο 13o κεφάλαιο στη Αποκάλυψη λέει το Πνεύμα του Θεού ότι το θηρίο, το οποίο αναδύεται από τη θάλασσα (θάλασσα είναι οι λαοί), θα αναγκάσει «τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλούσιους και τους φτωχούς, του ελεύθερους και τους δούλους να φτιάξουν χάραγμα πάνω στο δεξί τους χέρι ή στα μέτωπά τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να πουλήσει ή να αγοράσει παρά μόνο αυτοί που έχουν το χάραγμα. Και το χάραγμα θα έχει τον αριθμό 666»!

Είναι όχι απλά εντυπωσιακό αλλά και εκπληκτικό. Το διαβάζαμε πριν 30 ή 40 χρόνια και απορούσαμε πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Και ιδού. Σήμερα επιχειρείται να γίνει αυτό κατ’ αρχήν με τις ψηφιακές ταυτότητες. Όσοι δεν θα τις έχουν δεν θα μπορούν να πουλούν ή να αγοράσουν. Γίνονται δηλαδή περιθωριακοί στην κοινωνία! Επί πλέον οι ταυτότητες, όπως όλα τα προϊόντα, έχουν στο barcode το 666!

Εννοείται ότι οι «ταυτότητες» είναι το τελευταίο σκαλί πριν το χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο. Εάν η οργάνωση, η οποία έως τώρα ήταν κρυμμένη στους λαούς και πλέον θέλει να αναδυθεί ως παγκόσμιο κράτος, επιβάλλει τις νέες ταυτότητες από εκεί και πέρα το χάραγμα είναι εύκολο.

Εδώ και 1.900 και χρόνια περιγράφεται ακριβώς αυτό που μεθοδεύεται σήμερα! Είναι τόσο εντυπωσιακή η περιγραφή της Αποκάλυψης, που θα έπρεπε να προβληματιστούν όλοι και όχι μόνο οι συνειδητοί χριστιανοί. Υποτίθεται ότι ζούμε όχι μόνο στην εποχή της επιστήμης και της γνώσεως αλλά στην εποχή της «πληροφορίας». Και όμως μια τέτοια εντυπωσιακή και σημαντική πληροφορία από δοκιμασμένους ανθρώπους όχι μόνο δεν μας προβληματίζει όσο θα έπρεπε αλλά προσπαθούμε να την απαξιώσουμε ως τιποτένια και κατάλληλη για βλαμμένους, οπισθοδρομικούς και αντιδραστικούς.

Προτείνουν, λοιπόν, οι νέοι «φωστήρες» άσχετοι και αδιάβαστοι οι ίδιοι, δοκιμασμένοι αναξιόπιστοι και προπαγανδιστές να πιστέψουμε αυτούς και να ξεχάσουμε τα παραπάνω. Αλλά, αν δεχθούμε αυτή τη στάση, σημαίνει πως έχουμε πάρει διαζύγιο από Χριστό, ιστορία και στοιχειώδη λογική. Τόση ανοησία;! Φτάσαμε, λοιπόν, στο homobufo;!

Το να μην γνωρίζεις δεν είναι τόσο κακό. Το να νομίζεις ότι ξέρεις και να μη ρωτάς και επί πλέον να διαβάλλεις αυτούς που γνωρίζουν είναι μέγα πρόβλημα για τη δημοκρατία. Την καταργεί!

Εννοείται ότι με τα παραπάνω δεν εξαντλείται ούτε το θέμα της προφητείας – Αποκαλύψεως ούτε το θέμα των «νέων» ταυτοτήτων. Σε ό, τι μας αφορά με το παρόν συνεισφέρουμε στα κοινά αυτό που καλώς γνωρίζουμε και εκπληρώνουμε το δημοκρατικό μας καθήκον. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.

taxydromos

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 12/11/23