Μαυροβούνιο: Ο Τζουκάνοβιτς έχασε τις εκλογές μετά από 30 χρόνια- Νικητής ο φιλοσερβικός συνασπισμός

ΣΧΟΛΙΟ : Ο Τζουκάνοβιτς ηττήθηκε στις εκλογές μετά από 30 χρόνια. Ο διώκτης της Σερβικής Εκκλησίας τιμωρήθηκε από τον λαό! Νικητής ο φιλοσερβικός συνασπισμός. Ένας από τους πρώτους που ψήφισε το πρωί της Κυριακής ήταν ο Μητροπολίτης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμφιλόχιος και ο επίσκοπος Ιωάννης, οι οποίοι είχαν προηγουμένως διωχθεί για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες κατά του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας

Με βάση την καταμέτρηση των 95% των ψηφοδελτίων, το Κέντρο Παρακολούθησης των εκλογών του Μαυροβουνίου, επιβεβαίωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου και ότι το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών- DPS, του Μίλο Τζουκάνοβιτς θα πάει στην αντιπολίτευση μετά από 30 χρόνια.

Σύμφωνα με το Κέντρο, το DPS έχει 30 έδρες, ο συνασπισμός “Για το Μέλλον του Μαυροβουνίου” 27, “Η ειρήνη είναι το έθνος μας” 10 έδρες, “Μαύρο και Λευκό” τέσσερις. 

Οι Σοσιαλδημοκράτες και το Βοσνιακό Κόμμα θα έχουν τρεις έδρες η καθεμία, δύο SDP και δύο λίστες με δύο λίστες αλβανικών κομμάτων.

Πλειοψηφούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Συνολικά, οι τρεις συνασπισμοί της αντιπολίτευσης έχουν 41 έδρες, και αν προσθέσουμε σε αυτό, οι δύο έδρες του Ράνκο Κριβόκαπίτς του SDP, ο οποίος έχει περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση μετά από συγκρούσεις με τον Τζουκάνοβιτς το 2016 και άφησε τον κυβερνώντα συνασπισμό στον οποίο ήταν 18 χρόνια, αποδεικνύεται ότι η αντιπολίτευση έχει ισχυρή πλειοψηφία.

Το πρώτο επόμενο βήμα, που ανακοινώθηκε από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, θα είναι ο σχηματισμός μιας εξειδικευμένης κυβέρνησης που θα οδηγήσει το Μαυροβούνιο από την οικονομική κρίση. Στις πρώτες ομιλίες μετά τη δήλωση της νίκης, η ιδέα υποστηρίχθηκε από τους ηγέτες και των τριών συνασπισμών. 

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα