Ιερά Μονη Παναγίας Γοργοϋπηκόου – ΦΥΤΙΚΟΥ ΒΟΛΟΥ

Τον Νοέμβριο του 1995, με την ευχή του τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος και νυν κυρού Χριστοδούλου, εγκαθίσταται η εικόνα της Δοχειαριτίσσας Παναγίας Γοργοϋπηκοου και εγκαινιάζεται ο χώρος, δωρεά των αδελφών Αποστόλου και Φίλιππα Χατζησταμούλη .

Από το 1995 έως το 2005 που εγκαθίσταται η πρώτη αδελφότης, την φροντίδα της ανεγέρσεως της Ιεράς Μονής, είχε η ερανική επιτροπή, διοριζόμενη και με την ηθική συμπαράσταση του νυν Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιγνατίου.

Από την αρχή και μέχρι τώρα, πνευματικός καθοδηγητής και άοκνος συνεργάτης είναι ο γέροντας της Ιεράς Μονής, π. Κων/νος Μυγδάλης.

Με την χάρη του Θεού, την μεσιτεία και προστασία της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου την οποία αισθανόμαστε καθημερινά, η αδελφότης παράλληλα με τον γέροντα της, επιδίδεται σε τιτάνιο αγώνα, ώστε οι εργασίες της Ιεράς Μονής, όχι μόνον να συνεχίζονται, αλλά να ευρίσκονται και σε ικανοποιητικό στάδιο.

Η Ιερά Μονή ευρίσκεται σε υψόμετρο 500 μ. περίπου βορειοδυτικά της πόλεως του Βόλου και απέχει 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλεως και 3 χιλιόμετρα από τον οικισμό του Φυτόκου.

Κατατοπιστικές πινακίδες οδηγούν τον επισκέπτη μέχρι την πύλη της Ι. Μονής.

Ο π. Κων/νος Μυγδάλης, λειτουργεί κάθε Κυριακή και Μεγάλες Εορτές.

Την Μ. Τεσσαρακοστή και τον Δεκαπενταύγουστο περιστασιακά βοηθούν και άλλοι Ιερείς, οι οποίοι αποστέλλονται από την Ιερά Μητρόπολη.

Τις άλλες ημέρες της εβδομάδος γίνονται οι ακολουθίες το πρωί και το απόγευμα, καθώς και η παράκληση της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου, κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα.

ΠΗΓΗ

4/5/2015