Ομιλείτε ελληνικά; Παγκόσμια… πρόκληση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Ομιλείτε ελληνικά; Δεν έχει σημασία εάν είναι έστω μερικές λέξεις ή κάποιες φράσεις. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου), και με τη βοήθεια των social media, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης αποφάσισαν να θέσουν μια… πρόκληση σε όσους ζουν εκτός Ελλάδας.

Τους καλούν, λοιπόν, να τραβήξουν τους εαυτούς τους να μιλούν και να ανεβάσουν το βίντεο στο Facebook με τα hashtag #Greek_language_challenge και #It_is_cool_to_speak_Greek.

Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι να προσπαθήσουν να πουν στα ελληνικά πέντε λέξεις: Δημοκρατία, φιλοσοφία, τεχνολογία, αρμονία και ενέργεια. Η δράση ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα διαλέξουν τα τρία καλύτερα βίντεο.

Προς το παρόν βίντεο έχουν ανέβει από νέους και νέες που ζουν στη Ρωσία, στην Αρμενία, στην Ουκρανία, στη Μολδαβία, στο Ουζμπεκιστάν και στη Γεωργία. Δείτε μερικά:

https://www.facebook.com/greeksofarmenia/videos/187872089238456/

https://www.facebook.com/rusgreek.ru/videos/2272915366342754/

https://www.facebook.com/gph.mdu.in.ua/videos/125638545380468/

 

ΠΗΓΗ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα