ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ποιοι είμαστε; 

Eνεργοί πολίτες της Αλεξανδρούπολης, προερχόμενοι από την (πρώην) μεσαία τάξη – ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι λειτουργοί, συνταξιούχοι, στρατιωτικοί, νομικοί, ιατροί, υπάλληλοι στον λεγόμενο ιδιωτικό τομέα κ.ά. – οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2011 αποφασίσαμε, να λειτουργούμε οργανωμένα, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να βοηθήσουμε, στο μέτρο του δυνατού, συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της κρίσης που περνάει η πατρίδα μας.

 

Γιατί κάνουμε πράξη το λόγο μας για αλληλοβοήθεια; 

Εμπνεόμενοι από τη μακροχρόνια παράδοση της προσφοράς και της αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να μεμψιμοιρούμε μένοντας απαθείς θεατές της φτώχειας και της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Σύνθημά μας «κανείς να μην πεινάσει, κανείς να μην κρυώσει».

 

Γιατί δεν ενταχθήκαμε σε άλλη Κίνηση; 

Έχοντας την πεποίθηση ότι η οικονομική κρίση ήρθε ως συνέπεια μιας μεγάλης αξιακής κρίσης που εξελίσσεται στον τόπο μας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, θελήσαμε, δια του εμπράκτου παραδείγματος, να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια νοοτροπίας και συνείδησης ενεργού, ενημερωμένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη στην τοπική κοινωνία. Να συγκροτήσουμε μια Κίνηση από τα σπλάχνα του λαού για τον λαό, για ό,ποιον αναζητά άμεσο και πρακτικό τρόπο αντίστασης και θέλει να δράσει υπέρ του κοινού συμφέροντος. Από σπίτι σε σπίτι και από γειτονιά σε γειτονιά, χωρίς να περιμένουμε από κανέναν άλλον σωτηρία.

 

Είναι η δραστηριότητά μας ανταγωνιστική προς άλλες; 

Κάθε άλλο, μάλλον συμπληρωματική θα λέγαμε και προς τις δημόσιες – δημοτικές δομές και προς την Εκκλησία, το έργο της οποίας εκτιμούμε και σεβόμαστε απεριόριστα.

 

Πώς λειτουργούμε και τι προσφέρουμε; 

Με άμεσο- δημοκρατικό τρόπο, με συνεχείς ενημερώσεις όλων των εμπλεκομένων και απολογιστικές συνελεύσεις. Καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί. Άλλος όσα ευρώ του περισσεύουν ή έχει ακόμη, άλλος τρόφιμα, άλλος φαγητό ή ψωμί από το κατάστημά του, άλλος προσφέροντας ιατρικές ή νομικές υπηρεσίες, άλλος διαθέτει τον χρόνο του βοηθώντας σε πρακτικά ζητήματα/ διανομή κ.ο.κ.

 

Ποιους βοηθάμε; 

Οποιονδήποτε συμπολίτη μας έχει πραγματική ανάγκη, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας, προσπαθώντας να είμαστε με συστηματικό και συνεπή τρόπο κοντά τους, πάντα στο μέτρο του εφικτού και των δυνατοτήτων μας. Φτάσαμε να βοηθάμε πάνω από 50 οικογένειες, ανάλογα με τις ανάγκες της καθεμιάς.

 

Τι χρειαζόμαστε; 

Κυρίως τρόφιμα αλλά και φάρμακα, κουβέρτες, καυσόξυλα/πετρέλαιο, ρουχισμό, υποδήματα, παιχνίδια, συσκευές, βιβλία κλπ.

 

Από πού προμηθευόμαστε τα προϊόντα που διαθέτουμε; 

Κυρίως από τοπικούς παραγωγούς και καταστηματάρχες ή, εναλλακτικά, από καταστήματα ελληνικών συμφερόντων απ’ όπου αγοράζουμε κατά προτίμηση ελληνικά προϊόντα.

 

Έχουμε κάποια σχέση με κόμματα

Καμμία, ιδίως με τους δύο βασικούς πυλώνες της καταστροφής του τόπου και με τα πολιτικά άκρα. Οι κομματικές ταυτότητες μπορεί να υπάρχουν, αλλά μένουν έξω από την Κίνηση.

 

Γιατί διοργανώνουμε εκδηλώσεις; 

Εκτός από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για την ενίσχυση του ταμείου της Κίνησης, προσπαθούμε και είμαστε παρόντες και με εκδηλώσεις λόγου και ουσιαστικής ενημέρωσης. Δηλαδή, δεν είμαστε μια ουρανοκατέβατη, «αφελής» φιλανθρωπική οργάνωση, έχουμε πολιτικό (όχι κομματικό) στίγμα, γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες μας, ποιες πολιτικές οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία και ποια φυσικά πρόσωπα είναι υπεύθυνα, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

 

Έχουμε κάποιον χορηγό/χρηματοδότη

Όχι, αποκλειστική πηγή εξεύρεσης πόρων αποτελεί η προσφορά φίλων, γνωστών και αγνώστων. Απευθυνόμαστε σε όσους συμπολίτες μας δεν βολεύονται με τον ρόλο του (τηλε)αποβλακωμένου καταναλωτή υλικών αγαθών και κατευθυνόμενων πληροφοριών, αγωνιώντας μόνο για την ατομική τους σωτηρία. Η συνεισφορά όλων από το υστέρημά μας, πέρα από την δική μας ηθική ικανοποίηση, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανακούφιση και στη διατήρηση της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

http://kinisialexandroupolis.blogspot.gr/

email: kinisi.alex@gmail.com