ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

Ένα παραδοσιακό χωριό με πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενηθεί για 10 ημέρες στην Μαρίνα Αλίμου στα πλαίσια του Παραδοσιακού Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελληνικά», που υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων θα δώσει παραδοσιακό άρωμα και χρώμα στην καρδιά του καλοκαιριού από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου από τις 19:00 έως και τις 00:00.

Στο Παραδοσιακό Χωριό θα φιλοξενηθούν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας καθώς και άλλων κρατών, με παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες, χειροποίητα κοσμήματα και πολλές άλλες εκπλήξεις εμπνευσμένες από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Με ελεύθερη είσοδο οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά ένα ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από δεκάδες Ελληνικά και ξένα παραδοσιακά συγκροτήματα, επίσης θεατρικά δρώμενα, Θέατρο Σκιών από τον κ. Σωτήρη Χαρίδημο και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

«Σκοπός μας είναι η ανάδειξη και διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας υπενθυμίζοντας στο ευρύ κοινό ότι η Παράδοση και η Τέχνη πρέπει να είναι προσιτές ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε αντιμετωπίζοντας τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η επαφή με την Ελληνική Παράδοση μέσω της Τέχνης είναι αγαθό που όλοι μας έχουμε ανάγκη γιατί μέσα από την ουσιαστική γνωριμία με τις ρίζες μας αποκτούμε δύναμη για το μέλλον», τόνισαν χαρακτηριστικά σε δήλωσή τους ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού του Ομίλου κα Ξανθένια Μαντά.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι!

 

Hellenic Affairs Forum hellenic-affairs-forum@googlegroups.com

 

http://www.unescopireas.gr/el/megaloi-thesmoi/poluethniko/1267-elliniko-paradosiako-xorio-lkername-ellinikar-stin-marina-alimou-upo-tin-aigida-tou-omilou-gia-tin-unesco-nomou-peiraios-a-nison.html