ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΠΡΟΥΣΑ

ΦΡΥΓΙΑ – ΒΙΘΥΝΙΑ –ΓΑΛΑΤΙΑ – ΛΥΚΑΟΝΙΑ

 

                                07 – 13 Ιουλίου

                                7ημέρες / 6 διανυκτερεύσεις

 

Δευτέρα 07/07 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ  – ΜΠΟΛΟΥ Αναχώρηση από την  Θεσσαλονίκη στις 05:00. Δια μέσου της Νέας Εγνατίας οδού και μετά από διαδοχικές στάσεις φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τον έλεγχο συνόρων και δια μέσω Ανατολικής Θράκης, αφήνοντας πίσω μας την Κωνσταντινούπολη περνάμε στην Ασιατική πλευρά στην περιοχή της Βιθυνίας. Άφιξη νωρίς το βράδυ  στο ξενοδοχείο μας στην Μπόλου (αρχ. Κλαυδιούπολη),. Δείπνο. Ανάπαυση.

 

Τρίτη 08/07 ΜΠΟΛΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ   Πρωϊνό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε νωρίς το πρωί. Διαπερνώντας τις περιοχές της Φρυγίας και Γαλατίας και αφού διαπεράσουμε περιφερειακά την Άγκυρα φθάνουμε δια μέσω της αλμυρής λίμνης Τάτα και Αρχαιλαΐδος στην Καππαδοκία, έναν από τους τόπους όπου η Ρωμηοσύνη μεγαλούργησε σε όλες τις περιόδους της ιστορίας.  Με την άφιξή μας στην ιερή γη της Καππαδοκίας θα προσκυνήσουμε  στον τόπο που αγίασε ο Άγ. Ιωάννης ο Ρώσος. Ακολουθεί η ελληνική Σινασσός με τον Ι. Ν. των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και τις μοναδικές κατοικίες με τις Ελληνικές επιγραφές. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Τετάρτη   09/07  ΠΡΟΚΟΠΙ   Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Σήμερα η ημέρα θα αφιερωθεί στην εξερεύνηση της δυτικής Καππαδοκίας. Πρώτο μας προσκύνημα η ιερή μοναστική πολιτεία του Περιστρέμματος. Κατεβαίνοντας την ηφαιστειακή κοιλάδα και ακολουθώντας τον Μέλανθο ποταμό επισκεπτόμαστε τις ιερές μονές, όπου θα θαυμάσουμε αγιογραφίες πρώιμης Καππαδοκικής τέχνης με Μεσοποταμιακές και Συριακές επιρροές. Ακολουθεί ο Ι. Ν. του Αγ. Γρηγορίου  του Θεολόγου στην Καρβάλη. Έπειτα δια μέσου Ναζιανζού, πατρίδας του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου φθάνουμε πλησίον της Αριανζού, όπου και θα προσκυνήσουμε σε μία από τις ελάχιστες κτιστές βυζαντινές  εκκλησίες της Καππαδοκίας που απόμειναν μέχρι τις μέρες μας, το μοναδικό κόσμημα της Κόκκινης Εκκλησιάς  (Κιζίλ Κιλισέ). (10’ πεζοπορία). Αφήνοντας πίσω μας τους πρόποδες του Μικρού Αργαίου φθάνουμε στην Μαλακοπή όπου και θα ταξιδέψουμε στα έγκατα της ηφαιστειακής Καππαδοκικής γης επισκεπτόμενοι την ομώνυμη  υπόγεια πόλη. ‘Έπειτα θα βρεθούμε στον γειτονικό  ναό των Αγ. Θεοδώρων. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Πέμπτη 10/07  ΠΡΟΚΟΠΙ   Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε το πρόγραμμά μας με επίσκεψη – ξενάγηση  στην υπόσκαφη ιερή μοναστική πολιτεία του Κοράματος με τις μοναδικές βυζαντινές αγιογραφίες, όπου συνενώνονται η Κωνσταντινοπολίτικη με την τοπική Καππαδοκική τέχνη. Έπειτα θα βρεθούμε στον ναό του Νικηφόρου Φωκά δια μέσου μιας εκπληκτικής ηφαιστειακής διαδρομής. Ακολουθεί η ιερή πόλη της Καισαρείας, έδρα της επισκοπής του Αγ. Βασιλείου, μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελληνικής Ανατολής πριν την καταστροφή της από διαδοχικούς εχθρούς. Ελεύθερος χρόνος στην Κλειστή Αγορά της πόλης εντός των Βυζαντινών Τειχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική παρακολούθηση του χορού των Δερβίσηδων. Δείπνο.  

 

Παρασκευή  11/07  ΠΡΟΚΟΠΙ Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα βρεθούμε σε ένα κομμάτι της άγνωστης και μυστικής Καππαδοκίας επισκεπτόμενοι την εκπληκτική μοναστική πολιτεία της Σοανδού με τις μοναδικούς υπόσκαφους  και ανάγλυφους αγιογραφημένους ναούς. Εδώ περπατώντας ανάμεσα στους ναούς, το κατακεκαυμένο τοπίο, αλλά και τα λιγοστά σκιερά δένδρα θα νιώσουμε τα βήματα των μοναχών προγόνων μας που για χίλια και πλέον χρόνια ασκήθηκαν. Αμέσως μετά μεταβαίνουμε με το λεωφορείο μας στο Γιαχγιαλί όπου και με τα εξ ιδίων ναυλωμένα μίνι μπας θα βρεθούμε στα Φάρασσα, την γενέτειρα του Αγ. Αρσενίου και του γέροντος Παϊσίου. Ακολουθεί προσκύνημα στο ιστορικό χωριό και στον ναό των Αγ. Βαραχησίου και Ιωνά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο.

 

Σάββατο 12/07  ΠΡΟΚΟΠΙ – ΠΡΟΥΣΑ   Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση νωρίς το πρωί και δια μέσω Άγκυρας, Εσκί Σεχίρ (Δορύλαιον) και διαδοχικών στάσεων φθάνουμε το απόγευμα στην πόλη της Προύσας, προ του Ολύμπου της Βιθυνίας. Περιήγηση πόλης. Θα περάσουμε από το καταπράσινο πάρκο της πόλης και το Ουλού τζαμί, όπου κάποτε βρισκόταν ορθόδοξο μοναστήρι. Θα καταλήξουμε στην Κλειστή Αγορά της πόλης καθώς και στην Αγορά των Μεταξωτών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετικός βραδινός περίπατος στην γραφική πόλη. Δείπνο. Ανάπαυση

 

Κυριακή 13/07   ΠΡΟΥΣΑ  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Δια μέσου Απολλωνιάδας λίμνης, Πανόρμου, Αρτάκης φθάνουμε στην Λάμψακο. Επίσκεψη – προσκύνημα στον ναό του Αγ. Παρθενίου (σήμερα τζαμί). Αμέσως μετά με το φέρυ μπόουτ περνάμε τα Στενά των Δαρδανελίων και φθάνουμε στην απέναντι Καλλίπολη. Δια μέσου Κεσάνης, συνόρων και Εγνατίας οδού φθάνουμε αργά το απόγευμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Περιλαμβάνει:

Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο.

Ημιδιατροφή (πρωϊνό και βραδινό) σε ξενοδοχεία 4* και 5*.

Τα εισιτήρια του φέρυ μπόουτ στην  διαδρομή  των Στενών των Δαρδανελίων.

Δεν περιλαμβάνεται ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό και οι είσοδοι των μουσείων.

Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις περιστάσεις κατόπιν αποφάσεως του επικεφαλή του προσκυνήματος καθώς και του ξεναγού.

Προκαταβολή 150 ευρώ μέχρι την 31η Μαΐου.

Τιμή: 410 Ευρώ

 

Για το προσκύνημα θα μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Ε.ΡΩ.,

2310552207  καθώς και στον κ. Νίκο Παπαδόπουλο:  6937612252

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα