ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ, 10-2-2013

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, 10-2-2013, η δεύτερη συνάντηση της υπό σύσταση ομάδας για την Αγροτική Οικονομία, που έχει ξεκινήσει η Ένωμένη Ρωμηοσύνη΄.

Στη συζήτηση που είχε ως θέμα: «Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας», συμμετείχαν  εκλεκτοί ομιλητές, όπως επιστήμονες καθώς  και καλλιεργητές, οι οποίοι μετέδωσαν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους. 

Στο ερώτημα «ποια είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας;» η αυθόρμητη απάντηση είναι «ο τουρισμός», με πλήρη συναίσθηση ότι δεν πρόκειται για «βιομηχανία» πολλώ δε μάλλον «βαριά». Είναι εισπρακτική μέθοδος σύμφωνα με την οποία χτίζεις, χτίζεις, χτίζεις και περιμένεις τους 2 θερινούς μήνες για να βγάλεις εισόδημα που σε συντηρεί 12 μήνες.

Υπάρχει όμως ένας άλλος τομέας, περιφρονημένος, ίσως επειδή θέλει κόπο για να φέρει χρήμα. Η αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη έχει τη δυνατότητα να φέρει την γενική ανάπτυξη. Ας επαναλάβουμε τα χιλιοειπωμένα: τα ευρώ που φεύγουν στην αλλοδαπή για εισαγωγή κρεάτων ισούνται με τα ευρώ που φεύγουν για καύσιμα. Αν για το πετρέλαιο δεν έχουμε επιλογή, για το γελάδι έχουμε.

Στη φάση όπου βρίσκεται η οικονομία σήμερα θα περιμέναμε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να συγκαταλέγεται στους σταρ της κυβέρνησης. Αντί δηλαδή να γράφουν και να σβήνουν αριθμούς, να αυξάνουν τέλη και να επινοούν χαράτσια, θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το αληθινό πεδίο της παραγωγής. Υπάρχει γη που κάθεται, υπάρχουν νέοι που κάθονται. Κάποιος πρέπει να κάνει το προξενιό. Αν η χώρα μας χρεοκοπήσει ή σταθεί στα πόδια της, τον πρώτο ρόλο θα έχει η αγροτική οικονομία.

Όπως λοιπόν τόνισε ο συντονιστής της όλης προσπάθειας, κ. Σαπρανίδης Χρήστος, γεωπόνος, «Αυτό που κάνουμε είναι μια προσπάθεια να διακονήσουμε την ελληνική γη. Δεν επενδύουμε σε εργαλεία αλλά στον άνθρωπο και το πρωτογενές υλικό. Ο κόσμος είναι έτοιμος να το στηρίξει αυτό. Γι’ αυτό και η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

Έτσι, την επόμενη Κυριακή, 17-2-2013, και ώρα 12.00, στην Εύξεινο Λέσχη Αριδαίας, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση αυτής της ομάδας, στην οποία, εκτός των άλλων, εκλεκτοί ομιλητές: κ. Σαπρανίδης Χρήστος, κ. Καλαϊτζίδου Κατερίνα, κ. Δήμου Δημήτριος, κ. Γκλαβάκης Ιωάννης κ.ά. θα αναπτύξουν θέματα όπως, ΄΄Επιστροφή στην ύπαιθρο, αλλά πώς΄΄, ΄΄Η Μελισσοκομία΄΄, ΄΄Τα αρωματικά φυτά΄΄, ΄΄Η κτηνοτροφία΄΄ κ. ά.  ενώ θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση.

 

Η Ένωμένη Ρωμηοσύνη΄ σας καλεί να πάρετε μέρος σε αυτή τη συζήτηση  που έχει ως κύριο θέμα: «ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ;».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6985085012 (Παπαδόπουλος Θεόφιλος) και 6943660342 (Μητσινάκης Γρηγόριος).