ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ 79Η ΔΕΘ

ΔΕΘ_2014Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Ορθοδοξία, με τίτλο “Ορθοδόξων Τέχνη”, θα φιλοξενήσει -για πρώτη φορά- η ΔΕΘ-Helexpo στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζεται στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το θεματικό αυτό αφιέρωμα θα αναπτυχθεί στο περίπτερο 3 και στο επίκεντρό του θα βρίσκεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, σημαντικό μέρος των εκθεμάτων του οποίου θα μεταφερθεί για τις ανάγκες της ΔΕΘ στο εκθεσιακό κέντρο. Εικόνες, εκκλησιαστικά σκεύη, ιερά άμφια, παλιά Ευαγγέλια, αγιογραφημένα χειρόγραφα, εγκόλπια, σταυροί και πολλά άλλα εκθέματα του Εκκλησιαστικού Μουσείου, που έχει την έδρα του στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, θα “ταξιδέψουν” το κοινό στο μεγαλείο της Ορθόδοξης τέχνης και παράδοσης, φέρνοντάς το εγγύτερα στη σταθερή διαλεκτική που ανέκαθεν διατηρούσε η Ορθοδοξία με την τέχνη. Μάλιστα, στον χώρο όπου θα λειτουργήσει το Εκκλησιαστικό Μουσείο θα στηθεί και ένα παρεκκλήσι, σε φυσικό μέγεθος.

Περιμετρικά του Εκκλησιαστικού Μουσείου θα λειτουργήσει εκθεσιακός χώρος με εκκλησιαστικά είδη, στον οποίο θα εγκατασταθούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εργαστηρίων, τις τεχνικές κατασκευής των προϊόντων των εκθετών.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοργανώτρια ΔΕΘ-Helexpo, η λειτουργία του Εκκλησιαστικού Μουσείου στην 79η ΔΕΘ δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη στενή συνεργασία και στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

 

Πηγη: