ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι

ypourgeio-paideias_32

Κρητίδου Αλεξίας

Θεολόγου-Οικονομολόγου

 

 

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ευρύτερο πλαίσιο του “Κοινωνικού Σχολείου” θεσμοθετήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη. “Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι” αυτός είναι ο θεματικός άξονας για το σχολικό έτος 2014-2015.

Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε για προώθηση και ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων, αλλαγές στο σχέδιο νόμου ν. 927/1979, κατά των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, και την καταπολέμηση αυτών μέσω του Ποινικού Κώδικα.

Δύο γεγονότα. Από την μία ένα νομοσχέδιο που θα στείλει στη φυλακή αυτούς που θα τολμήσουν να πουν την γνώμη τους, η οποία θα είναι διαφορετική από την “νέα ηθική” έτσι όπως ορίζεται σήμερα ή θα τολμήσουν να πουν πού πιστεύουν και τι πιστεύουν. Και από την άλλη το υπουργείο Παιδείας που προσπαθεί να επιβάλει στα παιδιά ότι το διαφορετικό είναι κάτι το φυσιολογικό, αλλά και κάτι που πρέπει να το στηρίξουμε και να το προωθήσουμε.

Όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν τους κύριους στόχους της λεγόμενης και μαχόμενης “Νέας Εποχής”, οι οποίοι είναι σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο η Νέα Τάξη Πραγμάτων με τον παγκόσμιο οδοστρωτήρα της ομοιομορφοποίησης και το “διαίρει και βασίλευε” με την έννοια των διενέξεων και των επεμβάσεων. Σε θρησκευτικό επίπεδο, η προώθηση ενός μοντέλου ενώσεων όλων των θρησκειών με επικεφαλής τον Πάπα ως επίδοξο θρησκευτικό πλανητάρχη.

Εδώ και χρόνια οι Νεοεποχίτες εργάζονται προς αυτές τις κατευθύνσεις και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν αρκετά εύφορα εδάφη σε αρκετές χώρες του κόσμου. Το βασικό τους όπλο; Η σύγχυση. Δημιουργώντας σύγχυση στον κόσμο και πλάνες, δημιουργώντας μία “νέα ηθική” και ένα νέο είδος αγάπης, έξω από αυτήν που δίδαξε ο Χριστός στο Ευαγγέλιο με την ζωή Του και το Λόγο Του, διεισδύουν στον κοινωνικό ιστό και προκαλούν ρωγμές στα θεμέλιά του που είναι η οικογένεια και η Εκκλησία.

Στην Ορθοδοξία μιλάμε για την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και για την ελευθερία την οποία έδωσε ο Θεός για να μπορεί να κάνει επιλογές ο άνθρωπος στην ζωή του. Στην “Νέα Εποχή” μιλάμε για το διαφορετικό, για το μειονοτικό και για μία ελευθερία που φτάνει μέχρι τους νόμους τους και τους κανόνες τους.

Το “Κοινωνικό Σχολείο” και οι αγώνες “ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑ”, αποτελούν άλλον έναν μανδύα της “Νέας Εποχής”, που δηλώνουν πλέον απροκάλυπτα ότι είναι μία πραγματικότητα δυναμική και δυνητική. Ξέχασαν όμως τα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου: “Τίποτε δεν είναι πιο δυνατό από την Εκκλησία, άνθρωπε. Σταμάτα τον πόλεμο για να μην διαλύσει τη δύναμή σου. Μην ανεβάζεις πόλεμο στον ουρανό. Αν πολεμάς άνθρωπο ή νίκησες ή νικήθηκες. Αν όμως πολεμάς την Εκκλησία, είναι αδύνατο να νικήσεις, γιατί ο Θεός είναι πιο ισχυρός από όλους”.

Για την ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ