Η εκπληκτική επιστολή του Αναστάση, που επέστρεψε τα θρησκευτικά στον κ. Υπουργό!

Ναύπακτος, 10 Νοεμβρίου 2017

Αγαπητοί μου συμμαθητές,

Αυτή την επιστροφή μου από το σχολείο στο σπίτι δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ!

Χοροπηδούσα ανάμεσα στα σοκάκια του χωριού μας στη Ναύπακτο και μαζί χόρευε και η καρδιά μου! Να μπορούσα να ζωγράφιζα την ευτυχία που αισθανόμουν!

Θα αναρωτιέστε γιατί ήμουν τόσο πολύ χαρούμενος! Σήμερα ήταν η σημαντικότερη ημέρα της ζωής μου! Αποφάσισα τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω! Θα γίνω Ουρανοδρόμος! Ναι..ναι καλά ακούσατε! Ουρανοδρόμος! Ένας ταπεινός κηπουρός που με μία τσουγκράνα θα απομακρύνω κάθε σκουπιδάκι που πλησιάζει τις ανθρώπινες καρδούλες και θα δείχνω τον δρόμο για τον Ουρανό! Όλα αυτά παρέα με μια τσουγκράνα που θα΄ναι πλασμένη από του Θεού μας τις αρετές τις καλές!

Ευχηθείτε μου να τα καταφέρω!

Ξέρω πώς για να γίνει κάποιος ένας καλός και ωφέλιμος ‘’Ουρανοδρόμος’’ θα πρέπει να έχει αποκτήσει κάποια εφόδια… δεν είναι πολλά φίλοι μου! Είναι ένα και μοναδικό! Να βιώνει την Αλήθεια! Πόσο όμορφο είναι να λες και να ζεις την Αλήθεια στη ζωή σου!

Και εγώ αυτό επιθυμώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου! Μόνο έτσι θα γίνω χαρούμενος και θα συναντήσω την Χαρά που φωλιάζει στην ψυχή μου.

Ξεκίνησα από σήμερα! Πρώτη πράξη αλήθειας, θάρρους και γενναιοδωρίας…ύστερα από συζήτηση με τους γονείς μου, στείλαμε πίσω στο Υπουργείο, το καινούργιο βιβλίο των Θρησκευτικών! Δεν χρειαζόμαστε τέτοιο «φάκελο». Έτσι τον είπαν, «φάκελο» αλλά εγώ γνωρίζω πως οι φάκελοι δεν είναι έτσι… αισθάνθηκα ότι μάλλον με δουλεύουν ! Εμείς θέλουμε να μάθουμε για την Ορθοδοξία μας, για την ζωή του Χριστού μας, των Αγίων μας, για την πίστη μας την Αληθινή, την παράδοση μας, αυτή που τόσα χρόνια στήριξε την πατρίδα μας, τον κάθε έναν από εμάς!

Κάποιοι αρνούνται τον Θεό μας γιατί έχουν συμφέρον να μην υπάρχει! Εμείς όμως θ΄ αντισταθούμε! Θα ζητήσουμε το μάθημα να γίνεται από τα βιβλία που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και όχι από τα τωρινά. Φίλοι μου, είναι σημαντικότερο να είμαστε παιδιά με αξίες, παρά με επιτυχίες! Αυτά θα μας ανοίξουν τους σωστούς ορίζοντες στην ζωή μας.

Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να απογοητευτείτε και να αγχωθείτε με αυτή την κατάσταση! Δεν χρειάζεται. Γιατί όποιος αγωνίζεται για την Αλήθεια δεν έχει τίποτα να φοβηθεί! Ο Χριστός μας είναι η ίδια η Αλήθεια…η Οδός…η Ζωή μας!Θυμηθείτε πώς όσο πιο μεγάλο είναι το σκοτάδι , τόσο πιο εύκολα μπορούν να φανούν τ΄ αστέρια! Έφτασε η ώρα να αγωνιστούμε! Να παλέψουμε για την Αλήθεια μας!

Οι γονείς μου πάντως δεν αγχώθηκαν. Τους είπε ένας φίλος και βρήκαν την δήλωση της επιστροφής του βιβλίου στο διαδίκτυο. Και την έκαναν τη δήλωση όχι μόνο για μένα, που πάω Γυμνάσιο, αλλά και για την αδελφούλα μου την Χαρούλα που πάει στο Δημοτικό και για τον μεγάλο μου αδελφό τον Ανδρέα, στο Λύκειο.

Όλοι μαζί το συζητήσαμε στην οικογένεια, όλοι μαζί το συμφωνήσαμε.

Η αλήθεια είναι ότι εκνευριστήκαμε αρκετά μόλις ανοίξαμε τα βιβλία, που τελικά δεν καταλαβαίνεις ποια πίστη διδάσκουν ! Στενοχωρήθηκα και για μια στιγμή είπα να ζητήσουμε απαλλαγή από το μάθημα, να μην πηγαίνω καθόλου… αλλά μετά σκέφτηκα: όχι δεν θα φύγω από το μάθημα ! Θα μείνω μέσα να αγωνιστώ και να απαιτήσω μέσα στο σχολείο της Ορθόδοξης Ελλάδας μου να διδάσκομαι Ορθόδοξα θρησκευτικά, όπως από παλιά οι γονείς μου.

Φανταστείτε, στείλαμε στο Υπουργείο τρία βιβλία σε ένα βαρύ φάκελο με τις τρεις δηλώσεις μέσα !

Όταν την άλλη μέρα οι γονείς μου πήγαν φωτοτυπία των δηλώσεων στο σχολείο, ο κύριος Διευθυντής παραξενεύτηκε λίγο. Επειδή είναι πολύ καλός και έξυπνος, πήρε τη Δήλωση την έγραψε σε ένα βιβλίο , (νομίζω το λένε πρωτόκολλο). Ένοιωσε αμέσως τον πατέρα μου, που του εξήγησε ότι δεν έχει κάτι μαζί του, ούτε με την Θεολόγο μας , που πάντα μας μιλά σωστά για την Ορθοδοξία. Ο πατέρας μου εξήγησε ότι δεν θέλει να γίνουμε πειραματόζωα –που λένε- του κάθε Υπουργού που κάνει πειράματα με την πίστη μας.

Εκείνη την ώρα ήρθε και η Θεολόγος μας, η κα Αναστασιάδου. Μας χαιρέτισε με ένα ευγενικό χαμόγελο, όπως πάντα. Μίλησαν λίγο με τον πατέρα μου και του εξήγησε να μην ανησυχεί: το Υπουργείο δεν τους υποχρεώνει να τα διδάξουν όλα από τα νέα βιβλία (τους δήθεν φακέλους που λέγαμε…) ούτε και να βαθμολογήσουν από εκεί τα παιδιά. Αυτά τα βιβλία είναι μόνο μια πηγή για το μάθημα. Με συμβούλευσε να κρατώ λίγες σημειώσεις σε ένα τετράδιο από το μάθημα που παραδίδει κάθε φορά και τις εργασίες που μας βάζει για την άλλη φορά… Και έχει δίκαιο, γιατί και εγώ θα είμαι επιμελής στο μάθημα και καθηγήτρια θα γνωρίζει ότι υπολογίζω σοβαρά το μάθημά της. Θα γνωρίζει ότι παρέδωσα το βιβλίο όχι γιατί βαριέμαι , αλλά γιατί θέλω να ομολογήσω την πίστη μας !

Μας υποσχέθηκε η κα Αναστασιάδου ότι σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου , θα μας βάζει όμορφες εργασίες στη τάξη και στο σπίτι, κείμενα Ορθόδοξα να μελετήσουμε, μικρά τεστ, κάποιο διαγώνισμα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, θα μας βαθμολογήσει από την όλη συμμετοχή μας. Ούτε καν θα αναφερθεί σ΄ αυτά που μας μπερδεύουν σαν Χριστιανούς και δεν είναι ούτε για την ηλικία μας, ούτε είναι ξεκάθαρα για κανένα.

Φίλοι μου , είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου! Ας γίνουμε όλοι μας ‘’Ουρανοδρόμοι’’! Θα νιώσετε μια γλυκιά ηρεμία που στο πέρασμα της , φέρνει την ευτυχία!

Θα με θυμηθείτε …όταν ζεις την Αλήθεια, συναντάς την άνοιξη στην καρδιά σου και σε εκείνο το μέρος αποκαλύπτονται μπροστά σου… τα ωραιότερα τοπία!

 

Καλή μας Πορεία!

Με πολλή αγάπη, 

ο συμμαθητής σας,

Αναστάσης

 

Για την αντιγραφή Ιωάννα Σκαρλάτου

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα