ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΗΣ UPU , ΚΑΤΑΡ 9-10-2012 (VIDEO)

Ένας 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά, ο Μάριος Χατζηδήμου, βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο, στις 9 Οκτωβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, στη Ντόχα του Κατάρ, στα πλαίσια του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU) που διεξήχθη με τη συμμετοχή 149 χωρών.
Το θέμα του φετινού διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU) ήταν:
«Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».
Ο Μάριος Χατζηδήμου έγραψε έκθεση-επιστολή στον αγαπημένο του τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ στις 25/01/12 και τον Απρίλιο αναδείχτηκε νικητής στον αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό. Στον παγκόσμιο διαγωνισμό της UPU συμμετείχαν περισσότεροι από ένα 1.000.000 νέοι από 55 χώρες.
Η Διεθνής κριτική επιτροπή αναφέρει: «η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες», επισημαίνοντας τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου Χατζηδήμου.
Ο Ρότζερ Φέντερερ έστειλε επιστολή στον Μάριο Χατζηδήμου και ο έλληνας μαθητής του αντιπρόσφερε την αγαπημένη του ρακέτα με μια πυρογραφία στην οποία ο ίδιος του είχε σχεδιάσει τη μορφή του Ρότζερ Φέντερερ.